Hur man bygger en box för 4 12-tums Subwoofers

subwoofer lådor kan köpas från många återförsäljare, men de flesta leverantörer erbjuder inte lådor som rymmer fyra subs. Bygg din egen anpassade fält kan spara pengar och gör att du kan välja din egen storlek, placering och utseende. Använda några enkla verktyg, kan nästan vem som helst bygga en egen låda som kommer att hålla fyra sub-woofers. Saker du behöver
3/4-tums medium density Tabell TRÄFIBERPLATTA
såg
Sticksåg
trälim
Skruvmejsel
Terminal cup
Högtalarkabel
Carpet ( tillval) katalog mattlim (tillval) katalog spikpistol (tillval) katalog Router (tillval)
Visa fler instruktioner
Utforma Subwoofer Box
1

Hitta den rekommenderade lådvolymen från subwoofern tillverkaren. Denna information kommer att ligga i subwoofern handbok eller kan hittas genom att söka på nätet. Höjd, bredd och djup i det område i fordonet där sub-woofer box blir
2

Mått belägen. Faktor i alla hinder som kommer att komplicera montera lådan inuti fordonet. Addera 3

Beräkna volymen av den sub-woofer box med mätningarna från steg 2. Subtrahera 1.5 inches från varje nummer som mättes. Detta står för tjockleken på 3/4-tums medium density fiberboard som kommer att användas. Multiplicera höjd, bredd och djup i rutan, och sedan dividera den siffran med 1.728. Detta kommer att ge den inre kubikfot volym sub-woofer box.
4

Jämför den uppmätta volymen från steg 3 med den rekommenderade volymen. Om den uppmätta volymen är större än den rekommenderade volymen, justera mätningar i lika stora mängder från alla sidor av lådan så att volymen minskar.
Konstruera Sub-woofer Box

5

Skapa en lista över hur många skivor du behöver för varje storlek och använda en tabell för att såga dem från arket med 3/4-tums medium density fiberboard.
6

Cut fyra cirklar med en router eller en sticksåg i styrelsen som de sub-woofers kommer att monteras. Kapning mallar och /eller storlekar hål kan ibland hittas i subwoofer handbok eller på tillverkarens hemsida. Medellång densitet fiberplattor
7

Limma ihop till lådan som bygger på de mätningar som gjorts i steg 4. För extra stöd, använder spikar eller häftklamrar trä att täta ihop brädorna. Låt limmet satt för ett par timmar för att säkerställa ett gott fäste.
8

Skär ett mindre hål för en terminal cup på motsatt sida av lådan från där högtalarna ska monteras. Terminal koppar kan hittas på nätet eller på bilstereo butiker.
9

Applicera mattan med matta lim eller häftklamrar. Skär hål i mattan för subwoofer och terminal cup. Box matta kan köpas på de flesta återförsäljare inom fordonsindustrin avsnitt eller bilstereo butiker. Mattan är inte nödvändigt, men många människor föredrar att använda den för att skapa en mer fabriken look för sub-woofer box.
10

Sätt terminalen koppen i det lilla hålet och fäst den med skruvar. Anslut en bit av högtalarkabeln till de positiva och negativa sidorna av terminalen koppen så att ledningarna för de sub-woofers.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87300.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.