Hur man bygger en 1G Mustang

Den magiska "One G" numret har på senare år blivit ett riktmärke för fordonsindustrin hantering framgångar. "G" är en förkortning för "gravitationskraften", och hänvisar till hur mycket kraft ett fordon kan utöva i någon riktning i förhållande till tyngdkraften. Till exempel kan en modern sportbil producera 0,93 g från fabriken, vilket innebär att den är kapabel att knuffa föraren i sidled med 93 procent av tyngdkraften i en hård hörn. 2005-och-sen Mustang är mer än kapabla att slå 1.0G med några eftermarknaden fjädringskomponenter och däck. Saker du behöver
grundläggande handverktyg
Kapning och slipning Svetsare Utrustning Mössor och förnödenheter svetsning
Aftermarket fjädringskomponenter
Racing däck
Uppgraderad broms rotorer | Masterprogram cylinder
flätad rostfri bromsslangar
Visa fler instruktioner
1

ta ur bilen så mycket vikt som du kan samtidigt som det lämnar det beboeligt för dag-till-dag körning. Börja med sätena, skruva isär de tunga power-justerbara säten och installera ett par racing skålade säten. Detta kommer inte bara att ta några allvarliga tyngd på din bil, kommer de racing säten ger sidostöd du måste stanna på plats. Kom ihåg: at 1G lateral acceleration, kommer en 180-pound person som utövar 180 pounds av sidokraft - mer än tillräckligt för att kasta dig ut ur sätet
2

Installera ett set för fram och bak. fjäderben hängslen och en underredsmassa X-stag för att styva chassit.

Du kan träffa 1G märket utan dem, men tornen strut och chassin börjar böja och skruva under lasten. När denna last lossnar, kommer chassiet fjädra tillbaka på plats, släpper sin förvaras upp energi och skicka den till hjulen. Detta kan göra för farlig och oförutsägbar hantering när de matas ut från ett hårt hörn, vilket är det sista du vill när du pressar 1G vid lateral acceleration. Fjäderben hängslen installera i minuter - du bara skruva dem till toppen hos stöttan tornen. En x-stag bultar på på baksidan av den främre hjälpramen och framför den bakre hjälpram, koppla samman de två tillsammans.
3

Byt armarna lagerkontroll med rörformade enheter, och ersätta beståndet gummi kontroll arm bussningar och kulleder med solid polyuretan enheter. Detta är särskilt viktigt i den bakre, som är benägen att hjul-hop. De starkare rörformade styrarmar och bussningar polyuretan böjer mindre suspenderad belastning, vilket gör att uppskov att göra arbetet i stället för att överföra lasten till squishy bussningar.
4

Ersätt alla stagen med en prestation paket från en Ford-certifierad Mustand specialist som Ford Racing, Shelby, Roush eller Saleen. Dessa fyra företag har arbetat med Ford under många år. Annat än Saleen, har alla arbetat med Ford för att iscensätta detta och tidigare generationer av Mustang. Det finns ingen brist på fjädring leverantörer för detta chassi, men dessa fyra erbjudande populärt bolt-on paket för Mustang prestanda. Installation detaljerna kommer att variera, men justerbara upphängningar typiskt bult i stället för stock fjäderben, fjädrar och krängningshämmare.
5

Bolt en uppsättning lätta smidda, racing fälgar till hjulnaven och få dem lindade med en uppsättning av högpresterande sommardäck. Du kan faktiskt hoppa varje föregående steg genom att helt enkelt installera en super-klibbig uppsättning R-förening racing däck, eftersom själva de kommer att sätta dig i 1G division. Dock kommer sådana däcken slits förmodligen ut innan nästa oljebyte om du regelbundet köra bilen på sina gränser. Alla de tidigare förbättringarna gör att du kan träffa 1G märket utan att tillgripa dyra race-gummi som du måste byta ut varannan månad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86318.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.