Hur man gör min bil låter som en Ferrari

Genom att ändra ditt avgassystem, kan du göra din bil producera mer ljud, vilket kommer att vara ett bra första steg mot att göra din bil låter som en Ferrari. Andra bör du försöka öka motorvarvtalet så mycket du kan, eftersom det kommer mer liknar det ljud som produceras av en Ferrari-motor. Slutligen kommer en eftermarknad luftintag ger dig en bättre "sug" ljud, och även om din bil inte kommer att låta precis som en Ferrari i slutändan, kommer det säkerligen att bli närmare än när du började. Saker du behöver
Aftermarket avgassystem Software System
att höja rev limiter
Aftermarket luftintagssystem
Visa fler instruktioner
1

En Ferrari alstrar ett högt ljud, medan de flesta väg bilar är konstruerade för att producera mindre anmärkningsvärda ljudnivåer. Speciellt vid höga varvtal, avgas bypass ventiler öppnar på många Ferrari-modeller (F430, till exempel) för att producera mer kraft och en rikare och starkare avgasljud. Så, är det första du kan göra för att köpa en eftermarknad avgassystem utformad för att producera en rikare och starkare avgasljud. Välj en hög kvalitet enhet och fråga tillverkaren för ljudklipp från en motor som liknar din innan du köper.
2

varvtal Öka topp. Ferrari motorer snurra mycket snabbt och därför ger en hög ton när de närmar sig topp varv (tänk på ständigt högre anteckning av tvättmaskinen när den snurrar snabbare och snabbare under sköljningen). Ferrari F430, till exempel, ger toppeffekt vid 8.500 varv per minut (rpm) medan de flesta motorer kommer inte ens att du kan nå en sådan hög rpm. Det av motorstyrningen dator på de flesta väg bilar kommer att skära av tändningen eller bränsletillförseln när du överskrider den övre delen av varvtalsregistret spara motorn. I de flesta bilar, kan du höja den gräns vid vilken datorn ingriper genom att ladda upp en ny programvara till bilens elektroniska styrenhet. Flera mottagare erbjuder sådana program, som du kan antingen hämta själv eller har en professionell installation på din bil. Detta kan inte vara bra för din motor, dock. Motorns tillverkaren fastställt maxgränsen för att maximera motorns livslängd.
3

Få en eftermarknad luftintag. Del av Ferrari ovanliga och allmänt erkända ljudet kommer från intagen suger luft med hög hastighet. Eftersom de flesta Ferrari-motorer är bakom föraren, är intagen oftast placerad ganska nära föraren, på den sida av fordonet. Även om du inte kan placera luftfiltret på din front-engined bil på sidan, kan du köpa en eftermarknad tilluft, avsedd att mata mer luft till motorn. Sådana system, även känd som "kallt luftintag" är relativt billiga och ökar något topp hästkrafter på ditt fordon. När de släpper in mer luft, kommer de också mer av ett sug ljud.

En Ferrari motor har många andra designelement som är omöjliga att replikera på en konventionell motor med eftermarknaden delar. Dessa förändringar kommer dock att göra din motor låter bättre och mer som en Ferrari än den gjorde.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84123.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.