Hur man målar ett kamouflage bil

Camouflage färg på en gammal jakt lastbil är inget nytt, men maskeringsfärg visar nu upp på show fordon och dagliga förare som ett slags mode uttalande. Camouflage erbjuder olika stilar, såsom militär, jägare eller digital kamouflage. De färgscheman kan också vara olika, även om de flesta består av svart, brunt, olivgrönt och solbränna. En professionell butik kan debitera tusentals, men måla en kamouflage bil på egen hand och få jobbet gjort för mycket mindre pengar. Saker du behöver
Kamouflage
stencil kit 180-slippapper
Dual-action slipmaskin
maskeringstejp och papper
Primer
380-slippapper
Vax och fett remover
handduk
maskeringsfärg färger
Klarlack måla
Visa fler instruktioner
1

Sand hela bilen med 180-grit sandpapper på en dual-action slipmaskinens att ta bort det översta lagret av ursprunglig färg. Använd ett block slipmaskin istället för en dual-action slipmaskin, men det kan ta dubbelt så lång tid att slutföra.
2

Täck alla delar av bilen som inte kräver målning med fordonsindustrin maskeringstejp och papper. Täck fönsterglaset, gummilister, däck, fälgar, nyckelhål, trim, grill, ljus och dörrhandtag. Fordonsindustrin maskeringstejp är flexibel och inte skada ytorna bil del. Pappret är tjockt för att förhindra ännu tung bil färg från blödning igenom.
3

Spray två lager primer på ytan av bilen. Låt det första skikt torka under trettio minuter och låt den andra beläggningen torka under en timme. Håll sprutan eller burken 12 till 16 inches från ytan och spraya i horisontella streck, aldrig vertikalt. Använd en solid färg primer för hela bilen.
4

Sand den torkade primern med 380-grit sandpapper på en slipkloss eller för hand. Förvara papperet så plan och jämn som möjligt och endast sand det översta lagret av primer för att bli av den grova textur. Torka av bilen med vax och fett remover och en handduk för att avlägsna kvarvarande damm, vax eller partiklar fett. Låt remover avdunsta innan du fortsätter. Det avdunstar snabbt.
5

Placera den första schablonen mot sidan av bilen och spraya den med den mörkaste färgen färg i färgschemat. Applicera en måttlig mängd färg eftersom detta kommer att vara den enda päls. Använd inte för mycket eller det kommer att köras och orsaka ränder. Flytta schablonen runt sporadiskt för att få mönstret igång. Låt färgen torka under fyra timmar eller tills den är helt torr.
6

Använd nästa stencil och en annan färg för att lägga till ett annat mönster till bilen. Det är OK att överlappa varandra, på sina ställen, det första stencil mönster med nästa. Använd alla färger och schabloner tills fullständig.
7

steg tillbaka för att titta på alla sidor av bilen och märker när den behöver mer färg. Se till att hela ytan får färg och ingen visar primer. Fortsätt att lägga till färger och stencil mönster tills uppnå önskat utseende. Låt den färdiga lack torka i 24 timmar.
8

Spray två till fyra tunna lager klarlack måla över hela bilen för att täta och skydda jobbet maskeringsfärg. Håll sprutan eller burken 12 till 16 inches från ytan och arbeta i horisontella streck. Vänta 30 minuter mellan varje skikt före sprutning nästa och 24 timmar efter sprutning det sista lagret innan du tar i ytan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87167.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.