Hur man bygger prestanda i fyrcylindriga

Bygga en prestation fyrcylindrig motor är mycket svårare än att bygga en sex eller åtta cylindrig motor på grund av förskjutning. Större motorer överför helt enkelt mer luft genom motorn, vilket resulterar i hög netto hästkrafter och vridmoment, alltså säga, "Ingen ersättning för förskjutning." Men det är fortfarande möjligt att få bra resultat med en fyrcylindrig motor med många tekniker som används i motorsports industrin. Saker du behöver
Ratchet och Hylsnyckelsats
Jack
Jack står
Headers
Exhaust
Kall luft intag
Eftermarknad kamaxlar
Hög kompression kolvar och stavar
Turbo
Kompressor
Engine tuner
Visa fler instruktioner
1

Installera sidhuvuden och ett komplett catback avgassystem att låta motorn andas friare. Beståndet avgaserna är mycket restriktiva med fyrcylindriga motorer, och en hel del hästkrafter kan lätt få frigörs genom att helt enkelt installera ett större system diameter avgaser.
2

Byt intaget röret och filtret med en kall luft intag. Beståndet luftintaget systemet är mycket restriktiva, det är utformat på detta sätt för att begränsa mängden brus hörs under huven. En kall luftintaget kommer omdirigera intaget slangen till främre stötfångaren där kallare, kommer tätare luft riktas mot motorn. Tätare luft innebär i slutändan mer luft i motorn och mer makt.
3

Installera eftermarknaden kamaxlar i motorn. Beståndet intag och kamaxlar avgas är konstruerade för en hög miles per gallon siffra och inte för prestanda, vilket begränsar effekt och vridmoment. Eftermarknad kamaxlar tillåter ventilerna förblir öppen under en längre tid, vilket gör att mer luft att komma in i motorn för att öka effekten.
4

Installera hög komprimering kolvar i motorn om du planerar på att hålla en naturligt aspireras motor. Hög kompression kolvar tillåter mer omgivande luft att komma in i motorn genom att flytta motorn geometri med nya kolvar. För motorn för att hantera denna ökade belastning måste högpresterande stavar installeras med hög komprimering kolvar. Men turboladdning eller överladdning är en mycket enklare metod för att öka kraften i din fyrcylindriga. Om du hellre ta denna väg, sedan installera låg kompression kolvar i din motor så hög komprimering kolvar kommer att orsaka gnista knock, detonation och extrem motorskador.
5

Installera en turbo eller kompressor på din motor. Den turbo och kompressor klassificeras enligt sfären av påtvingad induktion och är i särklass det enklaste, snabbaste och billigaste metoden för att öka hästkrafter och vridmoment ur en fyrcylindrig motor.
6

Montera en motor tuner till lägga till mer bränsle för att kompensera för den extra luften som kommer in i motorn. En balans mellan luft och bränsle måste upprätthållas så att motorn går jämnt och effektivt. En motor tuner kommer ansluta till din OBD II (On Board Diagnostics) port och kommer automatiskt att öka bränsleinjektorn pulsbredd för att kompensera för ökningen i luften i motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83558.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.