Hur man gör en manuell Boost Controller

Manuell boost controllers fjädrande vakuum mekanismer som skarv i din turbo systems vakuumsystem. Slå den manuella boost regulatorns inställningsratt ändrar spänningen på dess inre våren, vilket modifierar turboaggregatet utgång laddtryck. Även om det finns många universella eftermarknaden manuell boost regulatorer finns tillgängliga för alla turboladdade fordon, gör din egen boost controller är ett mycket billigare alternativ till att köpa en eftermarknad enhet. Med rätt verktyg kan du pussla ihop din egen controller manuell boost använda delar tillgängliga från nästan alla järnaffär. Saker du behöver
1/2-tums 18 NPT hona armbåge
3/8-tums skruvlocket
3/8-tums muttern
1/4-tums innerdiameter tryckfjäder
5/16-tums kullager
Två 1/4-tums innerdiameter slang hullingar med 1/2-tums gänga
Borrmaskin
3/8-tums tap borr
Die grinder
Visa fler instruktioner
1

hjälp av en borrmaskin, borra ett 3/8-tums gängat hål i den övre delen av en 1/2-tums 18 NPT armbåge, t.ex. att den passar in perfekt med armbågen botten tråd öppning. Att rada hålet perfekt, sätter borren genom armbågen nedersta tråd öppning. Kontrollera att borrkronan är perfekt centrerade i trådarna inför borrning av hål.
2

Thread en 3/8-tums muttern ungefär halvvägs upp en 3/8 tum skruvlocket. Använd en die grinder att slipa ner gängorna på spetsen av huvudskruven, så att en 1/4-tums innerdiameter tryckfjäder passar tätt på änden av skruven. Anslut en tryckfjäder på marken änden av skruvlocket. Addera 3

Gänga en 1/4-tums inre hulling diameter slangen i bottenöppningen av den kvinnliga armbåge, vid den motsatta änden av det borrade hålet. Placera en 5/16-tums kullager i den öppna änden av den kvinnliga armbågen och låt den falla ner i den kapslade änden, så att kullagret vilar på botten av slangen hullingen du just installerat. Håll armbågen hålls upprätt så att kullagret förblir vilar på botten av slangen hullingen.
4

Gänga en andra 1/4-inch slanganslutning i det återstående kvinnliga armbåge öppning. Trä huvudskruven /kompressionsring combo in i det borrade hålet på toppen av armbågen. Våren kommer att tillämpa spänning till kullagret, vilket kommer att ställa bilens boost-nivå. Använd locket skruvens sexkantmutter att ställa in höjden på huvudskruven, och därmed spänningen i inre fjädern mot kullagret. Trä skruvlocket nedåt ökar vårens spänningar, höja turbo utgång. Alternativt kommer avgängning huvudskruven och minska fjäderspänningen sänka boost värden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86924.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.