Så här ställer du ventilglappet på en liten-Block Chevy Solid Cam

Få saker i muskel bil världen utstrålar kraft och prestanda ganska precis en motor med fast-Nock lyftare. För små kvarter Chevy motorer speciellt, det finns en mängd eftermarknaden alternativ för kamaxlar som presenterar resultatet för solida lyftare. En nackdel för många, dock är det ventilspelet anpassningsprocessen. Vid jämförelse med hydrauliska lyftare, solid lyftare kräver mer uppmärksamhet och underhåll. Det finns två metoder för justering av ventilspel för en solid-tappet kamaxel. En kall lash innebär helt enkelt att dra åt justeringsmuttern på varje vipparm tills tryckstången är helt insatt mot motsvarande plana ventillyftare av lyftaren. En varm lash innebär justera Lash medan motorn är igång. Generellt är ett hett lash den typ som du behöver för att utföra. Saker du behöver
5/8-tums socket w /Ratchet och förlängning
Modifierad tillfällig ventil täcker
Visa fler instruktioner
1

Köp en uppsättning används ventil täcker för ett litet block Chevy motor. Använd tenn snips att skära hål i toppen av varje ventilkåpa motsvarande med de anpassningsåtgärder muttrarna på toppen av varje vipparm. Placera dessa Ventillocken på motorn innan en het lash justering.
2

Vrid motorn på. Börja på cylinder nummer (främre cylindern på förarsidan) och dra åt justeringsmuttrarna för både insug och avgas tills var och en säten tryckstången mot nocken.
3

Justera varje uppsättning av rockers från cylindern. För bästa resultat, arbeta i skottlinjen för att den lilla blocket Chevy, vilket är "1-8-4-3-6-5-7-2".
4

Upprepa inställningen stegen tills du har minimerat mängden fri lek för varje uppsättning av ventiler. Detta kan vara en tidskrävande process beroende på profilen för din kamaxel.
5

Byt injusteringsventil täcker med dina faktiska ventilkåpor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86885.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.