Hur höja och sänka den Yamaha R6 stötdämpare

Höja eller sänka bakre chocken av din R6, även känd som justera cykelns "sag", är en mycket viktig del av att ställa cykeln upp för din vikt och körstil . Den bakre stötdämparen är gjord för att vara justerbar eftersom inte alla ryttare använder cykeln på samma sätt, och motorcyklister kommer i alla former och storlekar. Inställning av bakre chock för din vikt och stil kommer att resultera i en lyhörd men bekväm motorcykel som är en fröjd att rida i timmar åt gången. Saker du behöver
Skruvnyckel
Visa fler instruktioner
1

Ta din R6 för en provtur runt kvarteret eller upp och ner på gatan. Ta några snäva, snabba kurvor och accelerera snabbt några gånger från en stand-still. Var uppmärksam på hur bakfjädringen beter, hur långt cykeln sjunker vid acceleration och tar hörn, och sedan besluta om att göra stötdämparen styvare för mer lyhördhet, eller mjukare mer kudde.
2

Ställ R6 på cykelställ och undersöka den bakre delen av cykeln. Nedanför stjärtpartiet, mellan sitsen och bakhjulet, bör du se vad som verkar vara en stor fjäder. Detta är den bakre stötdämpare. Justeringsanordningen för chocken är överst precis under svansen. Du justerar den med en skiftnyckel, antingen medurs för mjukare eller moturs för styvare.
3

Twist justeraren av chocken med en skiftnyckel i rätt riktning tills det klickar en gång. Ta cykeln ut på en annan provtur för att känna skillnaden här justeringen gör att åkturen. Återvända hem och göra fler justeringar om nödvändigt, upprepa denna justering och-ride proceduren tills bakfjädringen åtgärden är lika stel eller så mjuk som du vill.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86742.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.