Hur gör jag anpassade plast Bildelar?

Eftermarknaden bildelar verksamhet är en multimiljon dollar industri. Eftermarknaden delar används för att anpassa bilar. Mest interiör eftermarknaden delar är gjorda av plast. Många är dyra och svåra att hitta, speciellt om bilen i fråga är äldre. Använd några grundläggande tillverkningsteknik och verktyg butik för att skapa plast bildelar, t.ex. en instrumentpanel ansikte, på en bråkdel av detaljhandeln kostnaden. Saker du behöver
Värmekanon (tillval) katalog Jigsaw
Drill
Borrspetsar
Hålsåg
220-slippapper
Plastic polermedel
100 procent bomull trasor
målarens maskeringstejp
Klar epoxy lim (tillval)
Visa fler instruktioner
1 Denna dashboard kan tillverkas av ett enda stycke av plast.

Avlägsna den del som skall bytas ut. Skapa en kartong mall av delen genom att spåra en del form och eventuella hål eller öppningar på kartongen med hjälp av en penna. Försiktigt följa konturen av delen för att se till att den ersättande delen fortfarande samma storlek som originalet. Välj att plasten användas för att tillverka den nya delen i en tjocklek nära den hos den ursprungliga.
2

Lay den ursprungliga delen på en plan arbetsyta. Vissa delar har en profilerad eller krökt yta, vilken kan dupliceras genom att värma upp plasten och böja den till den ursprungliga delens form. Använd en värmepistol, högt, för att mjuka plasten. Lägga plastfolie ovanpå den ursprungliga pjäs, rada upp den spårade penna linje med stämmans disposition. Applicera värme tills plasten börjar utveckla den önskade konturen eller kurva. Värm plastfolie endast tills den börjar ändra form. Stanna när den önskade konturen bildas. Denna metod fungerar bäst för små kurvor eller konturer. Låt delen svalna.
3 Profilerade dörr delar kan tillverkas av värme böjning plast.

Klipp ut detaljens form ut, med hjälp av en sticksåg. Pusslet är bladet bör ha 10-till-13 tänder per tum och vara klassad för användning med plast. Låt skyddspapperet papper på båda sidor av plast för att undvika repor medan skärning och borrning. Följ konturerna av mallen noggrant, bor ca 1/32 tum utanför den ritade linjen.
4

borra bort eventuella erforderliga hål. Hål upp till 1 5/8 inches använder vanliga borr. För hål mellan 1 ¾ till 3 inches i diameter, använd en hålsåg, som har en cirkulär uppsättning tänder konstruerade för att skära stora hål. Den hålsåg ansluts till en vanlig borrmaskin. Hål större än 3 inches ska klippas ut med en sticksåg. Borra ett styrhål något större än sticksågen, sätter kniven i hålet och följ linje dragen på mall med sticksåg klinga.
5

Sand kanterna och insidan av alla hål för hand , med 220-slippapper. Sand de borrade och kanter skurna tills de är helt slät. Torka bort resterande slipning skräp med en 100 procent bomull trasa. Låt skyddsfilmen på båda sidor av plasten under denna process.
6 Detta bilens interiör kan använda några egna plastdetaljer.

Polera slipade områden från steg 4 med en plast polering förening tills en glasliknande färdiga uppnås. Polermedel finns i två kvaliteter, en för tunga repor och en för lätta repor. Använd en förening avsedd för lätta repor. Använd endast en 100 procent bomull trasa för polering eftersom andra tyger kan repa plasten.
7

Montera fabricerade delen i läge för att kontrollera delens passform. Om pjäsen är tight, sand delen ned med 220-grit sandpapper och polera slipade området med polering förening.
8

Ta bort skyddsfilmen och torka pjäsen ner med en 100 procent bomull trasa. Montera pjäsen, och projektet är klar. Om montering pjäsen utan några mekaniska fästelement, såsom skruvar, använd en tydlig epoxilim konstruerad för användning med plast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84706.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.