Hur göra Custom Turbo Grenrör

turboladdare har kommit till icke-turbo bilar i stor skala. Fler människor söker för att få fördelarna med Turbo Boost och de letar efter det bästa sättet att få jobbet gjort. Vad håller många av dessa turbo älskare från att få en ny turbo installerad är kostnaden för anpassade turbo grenrör. En anpassad turbo grenrör kommer att driva avgaserna in i en turbo kompressor hjulet för att bygga upp turbotryck men de gamla avgassystem rubriker måste läggas om mot den riktning turbo bostäder för att göra detta. Du kan göra en anpassad turbo grenrör om du har en liten svetsning skicklighet, kreativa ambitioner, och vet vilka delar du behöver för att börja med att avsluta jobbet rätt. Saker du behöver
MIG svetsare
Svetsning Eyewear mask
(skyddande) katalog Grinder (hand, hjul) katalog Bärgats turbo grenrör (kontrollera rörets diameter) katalog Header fläns (kolla röret diameter) katalog Exhaust slang (kontrollera rörets diameter) katalog Dorn sängar (bärgats, nytt) katalog Clamps (vice grepp, c-klämma) katalog Måttband
Collector
kapsåg
Marker
Visa fler instruktioner
1

Mät avståndet från avgasinloppet av turbo till varje avgasport på motorn. Utveckla en ritning av den färdiga anpassade turbo grenrör, inklusive böjar som kommer att behövas för att vända avgasrören uppåt mot turbo huset för att göra en egen turbo grenrör.
2

Skär en gammal turbo grenrör in bitar. Använd en gammal turbo grenrör för att skapa de rätta böjar i avgasröret eller du kan ha en uppsättning av svets dorn butt kurvor skapas för dig. Detta kan göras genom någon avgas butik med ett dorn bender. På grund av kostnaden för nya dorn böjer vi har inkluderat den bärgade turbo grenrör metod för att hjälpa dig. Använd din ritning för att skära bitar av den bärgade grenröret bort av bärgade turbo grenrörsenheten och sätta bitarna i din design.
3

Bend nya rör så att de kommer att placeras med en uppåtgående böja mot avgasinloppet av de avstyckade turbo eller insatsen böjar i stället för nya. Bojarna bör vara tillräckligt långt bort från den sida av motorn för att skydda andra motordelar från att bli överhettad. Utnyttja hela utrymmet i motorrummet för att styra varje pipa tillbaka upp mot turbo bostäder samtidigt hålla den borta från motorn. Lämna tillräckligt med längd på slutet av varje rör för att kunna skära dem tillbaka till rätt längd. Alla rören bör samlas i en fyra-ledighet-klöver form och kunna svetsas samman för att hålla ihop dem.
4

Mät avståndet från slutet av turbo avgasinloppet till slutet av den anpassade avgasgrenrör samlare. Med kollektorn fäst vid Turbohuset via turbo inloppsfläns, det utrymme som behöver fyllas med avgasrören kommer att visas. Du kan ta mätningar som hjälper dig att börja vrida avgasrören mot uppköparen eller du kan svetsa samlare till de nya avgasrör grenrör med hjälp av en bit metall lager som en tillfällig kontakt. Ankaret kommer att låta dig ta bort den nya turbo grenröret och samlare tillsammans så att du kan fylla i det öppna utrymmet med avgasrör med bibehållen rätt avstånd och position för samlare från grenröret flänsen.
5

punktsvets alla bitar av avgasröret rör tills du har en komplett turbo grenrör, inklusive avgas samlaren och avgasinloppet fläns turbo. Alla rören kan svetsas helt, tätning av alla öppningar som är synliga medan turbo grenrör är bara plats svetsas samman. Använd Mig svetsaren att fylla alla luckor i de nya turbo grenrör rören och låta rören och svetsar svalna innan du fortsätter.
6

Slipa ner alla synliga svetsar utanför den egna turbo grenrör slangar och inne turbo header flänsen där det svetsas inifrån och ut. Svetsarna på flänsen är det viktigaste att den anpassade turbo grenrör som de får de hetaste avgaserna. Använd ett hjul kvarn och en borrkrona kvarn för att komma in i rören i turbo header flänsen. Mal inte förrän metallen blir glödhet. Hålla din egen turbo grenrör vid rätt temperatur kan innefatta dunking i vatten för att kyla efter en lång period av slipning på nya svetsfogar.
7

Coat turbo grenrör med en keramisk beläggning innan du installerar. Vissa entusiaster glömma detta steg. Keramiska beläggningar hålla värmen inne i anpassade turbo fördelarens slang istället utvisa den in i motorrummet till skillnad från obehandlade rören. Keramisk beläggning kan ske genom en lokal Fabricator eller du kan leverera turbo grenrör till en beläggning specialist utanför ditt område.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83757.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.