Hur man ställer in Justerbara ändlänkar

Många fordon använder en krängningshämmare som en del av upphängningen. Stången sträcker sig från en sida av fordonet till den andra och är fäst vid underredet med ändlänkarna. Den krängningshämmare hjälper till att hålla kroppen nivå samtidigt svänger. De flesta fordon som följde med vingla barer har nonadjustable ändlänkar. Eftermarknad justerbara ändlänkar gör att föraren kan kompensera för fordonets vikt inklusive förare eller passagerare, och eventuellt möjliggöra mer exakt hantering än länkarna lager slut. För att fungera som avsett, måste justerbara ändlänkar sättas upp före användning. Saker du behöver
Automotive ramper
Stoppklossar
skiftnyckel som
Måttband
Visa fler instruktioner
1

köra bilen på en uppsättning av bil ramper och dra åt parkeringsbromsen. Blockera bakhjulen för att förhindra att bilen rullar av ramperna.
2

glider under förarens sida av fordonet och hitta slutet länken, som är kopplad till krängningshämmaren på ena änden och suspension manöverarmen på den andra. Lossa och ta bort botten låsmutter på slutet länk från kontrollgruppen med en skiftnyckel.
3

Mät längden på slutet länk från monteringshål till monteringshål med ett måttband. Mät lager länken fabriken änden på samma sätt.
4

Lossa muttrarna på båda ändarna av justerbara ändlänken du frånkopplad tidigare med en skiftnyckel. Vrid mittsektion justerbara länken i den riktning som behövs så att dess hål-till-håls mätningen matchar fabriken enheten, eftersom detta kommer att ställa på länken förspänning.
5

Load bilen som den skulle vara under normal användning. Inkludera all utrustning och passagerare som normalt skulle vara i bilen under körning. Håll nedre fästhål i slutet länken till monteringshålet i kontrollgruppen den avlägsnades från tidigare. Vrid mittsektion länken tills monteringshålen laguppställningen.
6

Fäst länken med kontrollgruppen genom att trä den ursprungliga låsmuttern på plats och dra åt med en skiftnyckel. Dra åt låsmuttrarna på varje ände av slutet länken.
7

Upprepa för passagerarsidan slutet länk. Ta bort stoppklossar och tillbaka fordonet från ramperna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86665.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.