Hur Wire en varvräknare

En varvräknare, eller varvräknare, talar om hur snabbt din motor roterar. RPM står för Revolutions Per Minute. Denna information avslöjar många saker, till exempel hur hårt din motor fungerar, hur bra din sändning fungerar och om det är dags att växla, antingen uppåt eller nedåt. Dessa mätare till stor hjälp vid bogsering eller klättring kullar. Ledningar en varvräknare varierar något efter märke, men de grundläggande förfarandena är desamma. Saker du behöver
kabelanslutningar
Elektriska pressverktyg
eltejp
Grundläggande handverktyg
borra
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet. Detta kommer att hindra dig från att kortsluta några kablar eller blåser några säkringar när du arbetar med elektriska system för att koppla din RPM mätare.
2

Kör en grön tråd från den negativa sidan av tändspolen till den plats du vill montera varvräknare. Var noga med att köra kabeln genom en befintlig genomföring på brandväggen av fordonet eller borra ett nytt hål och installera en genomföring. Detta skyddar tråden från isoleringen skärs orsakar tråden till korta ut.
3

Kör tillbaka kabeln från varvräknaren till en bra motor marken. Kör den här tråden genom genomföringen till en bra jordpunkt under huven. Detta kommer att eliminera motorljud hörs i radion som ibland resulterar från dessa anläggningar. Gnäll i bakgrunden av din FM-radio visar en dålig jord.
4

Kör den vita kabeln från varvräknaren på instrumentbrädan ljuset säkringen eller en av trådarna streck ljus. Använd en tråd kran eller en spade typ elektriskt kontaktdon för att utnyttja denna krets. Detta gör att ljuset på varvräknaren att tändas när fordonets strålkastare är påslagna och att vara nedtonade med streck lyser.
5

Kör den röda kabeln från varvräknaren till en krets som är alltid när tändningen är på. Tändningen säkringen på säkringsplinten är en bra källa för att utnyttja. Den röda tråden är tråden som driver varvräknaren.
6

Justera varvräknare till antalet cylindrar i motorn. Denna information finns ofta med de instruktioner som medföljer satsen. Den felaktiga inställningen kommer att resultera i falska varvtalen på din varvräknare.
7

Ställ övergången ljuset om man är försedd med varvräknare. Instruktionerna för detta finns i kitet också. Kontakta fordonstillverkaren eller konsultera en manual för att avgöra var RPM ljuset bör fastställas.
8

med borrmaskin och hårdvara tillgänglig, montera varvräknare ordentligt på den plats du har valt. Anslut den negativa batteripolen på batteriet och starta fordonet. Testa varvräknare genom att varva motorn något från tomgång och titta på mätaren. Det bör röra sig i den takt du trycker på gaspedalen. Rev motorn till växlingspunktprofil du har ställt in för att se om övergången ljuset fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86595.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.