Hur Clamp spiralfjädrar för sänkning

Sänkning en bil eller lastbil har blivit ganska inne, nästan en återgång till den gamla goda tiden då bilar och lastbilar sågs cruising på gatan dra en cigarett låda under suspension. Dessa dagar, sänka en bil inte bara ökar sina estetiska kvaliteter, det sänker också tyngdpunkten och ökar attraktionen svar. Kapning eller torching factory fjädrar kan förstöra draghållfastheten hos spiralfjädrar, som kan vara katastrofala. Spiralfjäder klämmor dock ge en säkrare och enklare alternativ. Du kan installera klämmorna i minimal tid, för mindre pengar med färre komplicerade verktyg. Saker du behöver
Ägarens reparationshandbok
Tape Pen åtgärd Mössor och papper
Ordet jack
Jack står
Assistant Review 2 par kanal lås Sida 2 grepp par versa
End skiftnycklar
Visa fler instruktioner
1

blåsa alla dina däck till exakta psi (pounds per square inch) rekommenderas av din instruktionsbok. Parkera fordonet på nivå trottoar eller asfalt och lägga den i park eller neutral. Ställ nödbromsen ordentligt. Använd ett måttband för att registrera avståndet, i inches, från mitten på hjulnavet till undersidan läpp av fendern väl på alla hjulen. Skriv siffrorna på ett papper.
2

Använd en domkraft för att lyfta den främre delen av fordonet upp och placera två pallbockar under ramen på sin högsta höjd. Upprepa processen för den bakre delen av fordonet. Alla pallbockar måste vara på samma höjd. Börja med ett hjul genom att skjuta under fordonet i närheten av spiralfjädern. Om arbetet på framsidan, vrid ratten försiktigt för att ge tillgång till fender väl. Lägg märke till hur suspensionen hänger, förlängning spiralfjädern.
3

Placera lyft sked av domkraft direkt under den nedre länkarm. Pumpa domkraften fram till våren komprimerar. Om spolarna fortfarande visas för långt ifrån varandra, har en assistent bruk kanal låser att komprimera två spolar tillsammans medan du låser dem tillsammans med vice grepp. Tryck ihop fjädern på motsatta sidor på detta sätt, i mitten av våren.
4

Öppna din kit klämfäste och sprida de delar ut. Placera de två konsolerna sadelklämma runt den komprimerade fjädrar, med botten klämman uppåt och den övre klämman spåret nedåt. Sätt i två skruvar ner genom sadeln klämmor och satte två brickor på varje bult botten. Skruva fast muttrarna på varje bult för hand hela vägen till toppen.
5

Dra åt båda klämmuttrar med en fast nyckel, låsa fjädervarven att tillsammans. Komprimera den motsatta sidan av spiralfjädern med kanalen lås och grepp versa, och upprepa proceduren med den andra klämman. Ta bort kanalen lås och handtag versa. Släpp trycket på golvet jack och överföra den till andra framhjulet. Upprepa proceduren på den andra framhjulet.
6

Flytta till den bakre delen av fordonet. Skjut domkraft under axeln bostäder, så nära man kan komma till hjulet. Lyft upp på domkraften, luta axeln uppåt, ta lasten trycket på fjädern. Om du behöver, använda kanalen lås och handtag versa för att ytterligare komprimera fjädern.
7

Montera klämmorna rörskarvskenorna på samma sätt på en av de bakre hjulen. När du är klar, släpp domkraft, flytta den under den motsatta sidan av axeln, och pumpa upp den. Upprepa proceduren på den andra bakhjulet.
8

Använd domkraft för att lyfta bilen och ta bort domkraften. Ta en ny mätning av samtliga hjul med måttband, från mitten navet till undersidan läppen varje fender läpp. Om det finns några stora skillnader i höjd mellan något av hjulen, jack bilen tillbaka upp och göra smärre justeringar på klämmorna rörskarvskenorna genom att vrida muttrarna i eller ut jämnt på varje klämma set, per hjul.
9

Justera den främre änden uppåt eller nedåt efter behov för att ställa in en ännu markfrigången på alla fyra hjulen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86301.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.