Hur man installerar Yakima takräcken

takräcken är mycket anpassningsbar, så att du kan dra cyklar, kajaker och förvaringskärl på utsidan av din bil. Tyvärr tar det lite att göra för att få bilen klar för bogsering. Följ dessa steg och du kommer att ha din takräcke monteras på nolltid. Saker du behöver nära Tower stolpar (4) katalog Överliggare (2) katalog tvättlapp
Måttband
Bil
insexnyckel
Visa fler instruktioner

1

Tvätta bilens tak. Installera takräcke ovanpå ett lager av lera eller grus kommer inte bara att göra det svårare att rengöra i framtiden, men kan också göra fästpunkter för din takräcket inte hålla så bra.
2

Lossa på vredet på utsidan av varje inlägg. Du kommer att ha fyra stöttor, vilka var och kan lossas på utsidan för hand. Inte skruva inte alltför långt, eftersom detta kommer att föra justeringen skruva ut helt. Du vill ha den yttre handen skruven vara lös nog för att tillåta dig att sprida tornet öppen, avslöjar de inre mekanismer.
3

Lossa tornet öppnar tillräckligt bred för att passa dina spröjs. När tornet öppnar på ett gångjärn (på grund av den lossade justerskruven) bör du se en Allen punkt skiftnyckel justering. Sätt insexnyckel och vrid till vänster tills tornets öppning är tillräckligt bred för att rymma ribban.
4

Infoga tvärstag mellan de fyra tornen. Du bör nu ha två tvärbalkar med torn löst knutna till endera änden.
5

Hitta lämplig bredd för din bil genom att mäta från insidan kanten av tornen. Din takräcke kit bör innehålla en handbok som ger specifika mätningar för ditt märke och modell. De kan också hittas på nätet på en länk nedan. När ribban avstånd från torn till torn är den rekommenderade längden, dra åt Allen punkter skiftnyckel justering.
6

Bifoga kuddar och mössor till torn och spröjs. Dynorna förhindrar racket från skrapa tak, medan locken helt enkelt stänga i slutet av tvärbalkar så regnvatten inte sedimenterar inne i dem.
7

Öppna bildörrar och rack center på taket . Använd avståndsmätning just din bilmodell för att anpassa din främre rack ifrån toppen av vindrutan.
8

spärren framför rack torn med metallklämmor. Klämmorna kommer grepp på undersidan av kanten av dina bildörrar. Tryck klippen upp i lossnade tornet bostäder, vilket gör att botten för att fånga fast på insidan av bildörren.
9

När klippet är så långt in i tornet bostäder som möjligt, installera lås bostäder. Detta metallrör kommer att passa genom både tornhuset och ett hål i klämman, låsa de två tillsammans. Skjut fästet (en metallklämma inuti tornet hus) ned över låshuset att täta tornet på taket.
10

Upprepa för de andra tre tornen, sedan justera spänningen på den öppna ansikte av tornen. Dra åt Allen spot skiftnyckel justering omedelbart ovanför fästet, men se till att tillämpa spänningar i lika hög grad för alla fyra torn. Dina torn och spröjs bör nu vara ordentligt låst på plats.
11

Bogserbåt och dra på tornen och spröjs att se till att allt är på plats. Dina rack bör nu vara redo att fästa någon lagringskomponent du kan tänkas behöva, till exempel en cykel rack, clips kanot eller förvaringsbox.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83103.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.