Hur man uppgraderar ett Gjutjärn Powerglide

De två hastigheter Powerglide transmission har utvecklats av General Motors 1950 som standardutrustning i många av Chevrolet bilar. Det är fortfarande i bruk idag i fordon före början år 1970. Den Powerglide hade en relativt enkel konstruktion, med ett hölje tillverkade av gjutjärn som hade bra prestanda styrka men hade extra vikt. Det finns många uppgraderingar tillgängliga för Powerglide sändningen gäller komponent swappar och tillägg, vilka inkluderar system som kommer att öka Powerglide prestanda, funktion och livslängd. Saker du behöver
Powerglide ägarens bruksanvisning
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Ratchet skiftnyckel
End skiftnycklar
Snap microringar
Hammer
Stansar
Skruvdragare
Flare skiftnycklar
Show More Instruktioner
en

Ändra pannan lager överföring till det av en djup aluminium 9 - till 9 1/2-quart kapacitet djup panna. Detta ökar volymen transmissionsolja, vilket möjliggör mindre frekventa vätskan förändras, och ökar kyleffekten. Cooler överföring temperaturer främjar längre överföring livet, liksom ökad viskositet. Lyft bilen med en domkraft och användning pallbockar för avslut. Använd en hylsa inställd för att ta bort pannan bultar, ta bort pannan och ersätta den med den större modifierade pannan.
2

Dra plattorna stock koppling med uttag och ersätta den vanliga fyra-kopplingsaggregat med det av en fem-kopplingsaggregat för V-8 motorer. Ta drivaxeln, oljestickan röret, manöverlänkage, vakuumledningarna och anslutningar tråd med hylsor och skiftnycklar slut. Se din bruksanvisning för korrekt demontering av växellådan. De fyra-och sexcylindriga stock versioner har tre-lamellkopplingen förpackningar, men kommer att ta större fem-kopplingsaggregat. De tillagda kopplingslamellerna säkerställer halksäkert drift vid högre varvtal drift.
3

Ersätt ventilhuset med en högpresterande modell, en som har en intern bleed-off-system i främre och vända kammare. Ta överföringen pannan med uttag, och placera kroppen stock ventilen på undersidan av transmissionen. Ta bort ventilhuset med hylsor. Denna högpresterande ventilhus eliminerar drag på den främre pumpen och avlastar övertryck. Det kommer också att öka snabbare och smidigare automatisk växling.
4

Byt ut standard montering främre pump med en högpresterande främre pump, som har överdimensionerade växlarna. De överdimensionerade växlarna kommer att främja högre volym och fluidumhastighet, och detta kommer att dramatiskt öka smörjning i alla delar av transmissionen. Dela upp växellådshuset enligt anvisningarna i din ägarens servicemanual med uttag och en spärrnyckel. Använd hylsor eller nycklar slut att ta bort den främre pumpen montering och ersätta det med ett nytt.
5

Byt lager Powerglide lameller med härdat stål dubbletter. De stålbyte lameller avskräcka chock vid högre varvtal drift, och är mindre benägna att spline slitage och misslyckande, trötthet och komponent går sönder. Denna komponent Dessutom underlättar högre hästkrafter att klara ytterligare belastning och stress på de viktigaste redskap. Ta bort de gjutna nav järn koppling, enligt servicehandboken anvisningar. Detta kan kräva några mer specialiserade verktyg: snap tång ring, en hammare och slag. Sedan ersätta lameller med härdat stål dubbletter.
6

Byt kylaren stock sändning med det av en högre kapacitet med dubbelt flöde enhet, med större diameter rör och slangar. Den större volymen överföring kylare håller temperaturen transmissionsolja ner, öka flödet och hastigheten, vilket bidrar liv till alla de viktigaste transmissionskomponenter. Ta bort lager överföring svalare hårda flytande linjer med flare skiftnycklar. Använd en skruvmejsel för att avlägsna de flexibla slangklämmor till kylaren. Ta bort bygeln bultar i transmissionen kylaren med hylsor och skiftnycklar slut. Byt kylare stock sändning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87593.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.