Hur man använder Diesel Water Injection

Om tanken på att göra hästkrafter med vatten verkar konstigt, då det är för att du inte kan. Liksom alla andra turbomotorer, dieslar göra strömmen med en avgasdriven kompressor att knuffa luft i motorn. Komprimera luft gör det varmare, vilket ökar sannolikheten för detonation i cylindrarna. I en diesel, motsvarar detta högre avgastemperaturer och förlust av makt. Installera ett vatten-insprutningssystem är bara det första steget i trimma den och och använda den för att öka försiktigt turbo boost och hästkrafter utgång. Saker du behöver
grundläggande handverktyg
Hylsnyckelsats
Diesel power tuner med datalogger
Metanol
Linje skiftnyckel som
Visa fler instruktioner
1

Ställ önskade avgas mål gastemperaturen. Avgastemperaturer (EGT) bör normalt ligga inom ca 50 grader av beståndet specifikationen, eftersom detta representerar motorns idealiska driftområde från en effektivitet, säkerhet och utsläpp synpunkt. En mycket låg EGT innebär att du förlorar hästkrafter, och mycket höga EGTS öka oddsen för skador på motorn.
2

Kör din lastbil antingen på en dragstrip eller hjul dynamometer, och har en assistent noggrant registrera EGTS vid varje givet varvtal och öka nivån. En data-loggning motor tuner kommer komma väl till pass här, eftersom det kommer att registrera varje variabel i en enda körning.
3

Öka injektor hålstorlek om egt nivåerna skjuta upp till den önskade nivå och sedan långsamt stiga till högre temperaturer som förstärkningskvoterna ökar. För de flesta boost kit, kommer att ändra mynningsstorlek involvera avskruvning injektorn från boost-röret, sedan skruvas gamla öppningen från spetsen av injektorn och ersätta den med en mynning med ett större hål. För vissa andra kit, är öppningen (jet) ligger i vattnet solenoiden utgång. Skruva linjen från solenoiden, ta bort den gamla jet och skjut den nya på plats i solenoiden utgång.
4

Sänk vatten-injektion engagemang boost-nivå och minska injektorn hålstorlek om EGTS förblir stabila vid lägre höga laddtryck, plötsligt spik på mellersta höga laddtryck och snabbt sjunker när vattnet insprutningssystemet sparkar i. Din kraft tuner bör ha bestämmelser för att sänka laddtrycket nivån elektroniskt, åtkomst kontroll menyn och följ tuner tillverkarens rekommendationer för att minska öka. Förfarandet för att minska hålstorlek är detsamma som att öka den, du behöver bara installera en stråle med ett mindre hål i stället för en större
5

Lägg ett andra steg med en något mindre hålstorlek om. , efter steg 4, dina EGTS stiga förbi den önskade nivån som beskrivs i steg 3. Ställ in den andra etappen att engagera sig strax under laddtrycket nivå där motorn når sin ideala EGT. Det andra steget installeras precis som den första, den enda skillnaden mellan den första och andra etappen installation är att de både dra från samma reservoar tank
6

Lägg metanol till vattnet insprutningstanken så. uppnå en 25/75 blandning av metanol och vatten. Egt avläsningar kommer att stiga något men linjärt över hela linjen, men - eftersom metanol är ett bränsle - makt kommer att öka tillsammans med den. Om EGTS förblir inom ett acceptabelt område, öka blandningen till 50/50 vatten metanol. De avgastemperaturer kommer att stiga märkbart, så kommer hästkrafter och vridmoment. Inställning av injektionen-ingreppspunkten för den andra fasen är precis som att ändra den första etappen. Om du använder en elektronisk styrbox, följa tillverkarens rekommendationer för att ändra ingreppspunkten. Om du använder en manuell reglerventil, vrid justerskruven medurs för att höja boost-ingreppspunkten och moturs för att sänka den.
7

storlek Öka öppning tills EGTS falla tillbaka till det idealiska området . Följ de ovan beskrivna procedurerna för ändringar hålstorlek. Vid denna punkt, bör ditt vatten /metanol insprutning systemet optimeras för motorn och turbo kombination.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86002.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.