DIY: Veggie Car

Running ett dieselfordon på vegetabilisk olja kan åstadkommas med en minimal mängd av skicklighet och mekanisk expertis. Filtrering och uppvärmning av oljan är nödvändigt att göra det samma viskositet av dieselbränsle, och flera enkla försiktighetsåtgärder måste vidtas för att säkerställa att motorn inte skadas från att använda olja som bränsle. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan konvertera en bil att köra på veggie olja i cirka tre timmar. Montera bränsleledningen värmeelementet

Anslut ett bränsleelement linje värmare i linje med det primära bränslet intaget på motorn genom att skarva värmaren i en rak sektion av bränsleledningen eller slang. Vegetabilisk olja måste värmas innan den kommer in i insugningsröret för att nå den önskade viskositeten, och i vissa mycket varma miljöer kan inte krävas. Dessa linjer värmare kan köpas i "Veggie" kit. Den primära strömkabeln ska köras genom en tändningslåset, så att batteriet inte laddas ur när bilen är avstängd. Installera en värmare bränsletank (primär eller sekundär tank) Addera ditt

Installera ett värmeelement på vegetabilisk olja tank på fordonet genom att linda elementet runt tanken att fatta ett temperaturintervall på 150 grader till 190 grader. Vissa installationer använda en sekundär bränsletank monterad på fordonet och en sekundär bränsleledning med en solenoid switch, så att bränslet kan kopplas från diesel till Veggie olja. Uppvärmning av tanken är nödvändig i mildare klimat, eftersom oljan stelnar i kallt väder.
Imrpove glödstiften

Byt glödstiften med ett varmare stil om veggie olja ska användas uteslutande. Köra bilen på både diesel och veggie olja kommer inte att kräva de varmare glödstiften, som bensin-baserat bränsle används för att starta och stoppa bilen. Använda diesel för start och avstängning kommer att minska mängden "koks" som uppstår när veggie oljan svalna på de interna intag komponenterna i motorn.
Byt bränsleinsprutarna med bredare versioner

Koppla systemet bränsleinsprutning och ersätta injektor moduler med större enheter, om vegetabilisk olja används i motorn exklusivt. Problemet med den naturligt lägre viskositet olja koks till spridarna är väl känt, och många tyska tillverkare säljer sina kit med överdimensionerade injektorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83262.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.