Vad Är Dra Pipes?

Friktion rören är en typ av avgassystem som utesluter någon typ av baffel eller ljuddämpare, så att avgaserna att strömma direkt ut änden av avgasröret. Dra rören är oftast förknippas med motorcyklar, och mer specifikt tävlings motorcykel, men de kan också användas för att beskriva ett öppet avgassystem på något fordon. Använd

Dra rören ofta används i racing applikationer för att skapa maximal hästkrafter vid mycket hög motorns varvtal (varv per minut). Maximal motoreffekt, i motsats till motorns maximala vridmoment, vanligen utvecklas i den övre änden av en motors effektklass eller operativ varvtalsregistret. Ett öppet avgassystem dvs, dra rör, möjliggör snabb evakuering av avgaserna från förbränningskammaren vid höga motorvarvtal s, vilket resulterar i ökad hästkrafter.
Nackdelen

Nackdelen med ett öppet avgassystem är att medan det tillåter maximal hästkrafter produktion vid hög motorns varvtal, lider motorns vridmoment kraftigt i låg-till-mid varvtalsområde. Detta orsakas av minskade mottrycket förknippas med dra ledningar. Ett enkelt sätt att förhindra denna förlust av motorns vridmoment är att installera en baffel i avgassystemet.
Baffle

att installera en enkel men effektiv skvalpskott ett annars öppet avgassystem, måste du skapa baffeln. Detta kan åstadkommas genom svetsning av en ¾ tums bricka på toppen av en ¼ tums diameter gängad bult. Screw en mutter på bulten och skruva in bulten i hålet med brickan på insidan av röret. Skruv annan muttern på på bulten från utsidan av röret. Justera skruven så att brickan är i mitten av röret.
Testa

Justera baffeln. Ta bilen till en lokal dragstrip och köra bilen några gånger, vänder baffeln olika sätt tills du har hittat de optimala inställningarna. Vid användning av fordon på allmänna vägar, bör baffeln vara på en 90-graders vinkel mot avgasflödet för att skapa den mest mottryck möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96237.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.