Hur installerar jag rubriker på en 1982 Corvette?

C3 versionen av Corvette producerades från 1968 till 1982. Installera rubriker på något litet block Corvette motorn är i stort sett densamma för alla dessa år. Regeringen utsläpp mandat resulterade i en minskning av motorns prestanda under sena 70-talet och tidiga 80-talet. Byta grenrör fabriken avgaser och installera prestanda rubriker på 1982 Corvette kommer att öka motorns prestanda genom att ta bort mottryck och förbättra avgasflödet från motorn. Saker du behöver
Open end skiftnyckel satt
Hylsnyckelsats
hydraulisk domkraft
Jack står
Penetrerande vätska
Stålull kit
Header och packningar

Visa fler instruktioner
1

Lossa minuskabeln från batteriet med en sluten ände skiftnyckel. Batteriet i 1982 Corvetter ligger inne ett utrymme bakom förarsätet. Höj framför bilen med en domkraft och placera jack
2

står i varje hörn för säkerhet. Kryp under bilen och lokalisera det område där avgasgrenröret ansluter till avgasrören. Spray penetrerande smörjmedel på bultarna och låt dem ligga i blöt i ca 20 minuter.
3

Ta bort de tre avgas bultarna på varje fläns med hjälp av en hylsa eller öppen nyckel. Koppla loss avgasröret från grenröret. Ta bort den främre delen av avgassystemet och ställ den åt sidan. Detta kommer att ge dig tillgång till fabriken avgasgrenröret.
4

Dra loss kablarna från tändstiften och ta bort dem med en tändstiftsnyckel. Detta kommer att ge tillgång till grenrörsbultarna. Ta bort de nedre grenrörsbultarna med en hylsnyckel. Upprepa processen på andra sidan.
5

Leta generatorn på vänster sida av motorn. Lossa ledningar på generatorn och ta bort den från fästet med en hylsnyckel. Detta kommer att tillåta tillräckligt med utrymme för att ta bort avgasgrenröret på denna sida. Ta bort de återstående bultarna och dra grenröret fabrik avgaserna upp och bort från motorn.
6

Flytta till höger sida av motorn och kompressorn luftkonditionering om din bil är utrustad med en. Ta bort fästet med en hylsnyckel och försiktigt vila kompressorn mot den inre fender. Det finns ingen anledning att koppla kompressorn linjer.
7

Ta de återstående bultarna avgas grenrör på den här sidan och dra fördelaren ur motorrummet. Rengör portarna motorns avgaser på varje sida med lite stålull för att möjliggöra en bra packning.
8

Placera packningarna på rubrikerna och skjut dem på plats från under bilen. Fäst ett par avgas bultar på varje sida för att hålla dem på plats. Flytta till toppen och installera de återstående bultarna.
9

tillbaka tändstiften och anslut kablarna. Sätt tillbaka konsolen luftkonditionering och kompressor. Installera generatorn och anslut ledningar.
10

tillbaka främre delen av avgassystemet och anslut den till den nya rubriker. Avlägsna domkraften och sänka bilen. Anslut den negativa kabeln till batteriet. Ta en provtur och kolla efter läckor i systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96353.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.