Hur man installerar Greddy Turbo Timer

När en turboladdad bil körs aggressivt, eller ens under en längre tidsperiod, når turbo mycket höga temperaturer. Om bilen är helt enkelt avstängd när turbon och oljan är fortfarande väldigt varmt, är det möjligt för turbo skadas av den plötsliga bristen på kyla och att oljan överhettas från värmen blöt från turbon. En turbo timer enhet håller motorn går på tomgång under en angiven tidsperiod efter att tändningen är avstängd så att turbon gradvis kan svalna. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
platt huvud och Phillips skruvmejslar
Greddy turbo timer
Harness adapter (tillval) katalog Bullet kontakter
Lödkolv
eltejp
Visa fler instruktioner
1

Leta kabelnätet som ansluter till tändningslåset på din bil. På de flesta fordon kommer detta att innebära att ta bort någon typ av rattstången och /eller streck trim.
2

Koppla selen som sträcker sig till tändningslåset. Det brukar vara en massa sladdar dras ihop till en inline-kontakt. Addera 3

Anslut tillvalet turbo timer sele som medföljde Greddy kitet till fabriken sele. Om detta inte var beställt eller för din bil, hoppa över detta steg och gå vidare till steg 5
4

Anslut den medföljande kabelhärvan för den 3-poliga kontakt valfria kabelstammen till 4. - stiftskontakt på turbo timer.
5 p Om du inte använder en extra turbo timer sele, använd en verkstadshandbok för din bil för att hitta trådarna som tändningen till ON. Löd eller anslut den gröna ledningen från turbo timer till denna tråd.
6

Lokalisera kabeln på tändningslåset sele som går till en 12V konstant strömkälla. Löd eller anslut den röda kabeln till den här tråden.
7

Hitta en tråd på tändningslåset sele som går till ett tillbehör. Löd eller ansluta den blåa ledningen från turbo timer till denna tråd.
8

Fäst den svarta kabeln på turbo tid till en lämplig plats, och se till att använda en ren metall marken och säkert fästa tråden . En jord kan hittas på insidan av instrumentbrädan och bör vara ren metall. Skrapa av eventuell färg och sedan fast kabeln i marken med hjälp av en ögla i änden av tråden som skruvas fast på instrumentbrädan.
9

Applicera dubbelhäftande tejp till instrumentbrädan eller där du har valt att montera turbo timer. Fäst turbo timer till bandet.
10

Starta fordonet och sedan slå av tändningen för att se till att turbo timer håller motorn igång för angiven tidsperiod. Använd knappen på framsidan av timern för att ändra den tid som motorn fortsätter att gå på tomgång efter att tändningen är avstängd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83412.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.