Hur Swap en 240SX motor med en SR20

Om du har en 240SX och älskar att köra bil, någon gång du kommer att behöva komma till rätta med det faktum att din järn lastbil motor bara inte kommer att klippa det för seriös prestanda bruk. Den 240SX var ursprungligen känd som den Silvia, stående dag som den japanska motsvarigheten till Fords 5,0 Mustang. Lätt, bak-drive, billig att köpa och modifiera, förlorade Silvia som drabbats så stor i sitt hemland lite av sin glamour när Nissan tappade den turboladdade SR20DET, installerat KA24 och åter döpt den 240SX. Situationen är rectifiable, men fastställande Nissans misstag kommer att kräva en viss tid, pengar och ansträngning från din sida. Saker du behöver
SR20DET swap DVD
Full uppsättning grundläggande handverktyg
Welder och förnödenheter svetsning
Ordet jack och jack står eller lyfta
Engine hissa
Elektriska verktyg, kontaktdon och ledningar
Visa fler instruktioner
1

Förbered motorn genom att ta bort fästen stock motor och turbo ned-rör (vilket kommer att drabba rattstången på vänsterstyrda bilar). Inspektera och byt ut eventuella sensorer och tillbehör som behöver det. Ta det L-formade kylvätska fästet från baksidan av turbo och flytta det något mot passagerarsidan. Fäst den U-formade värmeslangen på baksidan av motorn.
2

Ta beståndet KA24 automatisk växellåda och avgassystem. Ta bort de invändiga paneler från bilen, samt radio-och mätaren pod. Avlägsna förarsätet för att göra plats. Avlägsna fender liners, främre stötfångaren täcka och stötfångaren kärna, servostyrning pump och ledningar samt A /C kompressor. Placera kompressorn på ena sidan, inte evakuera systemet
3

Förbered din växellåda SR20DET handboken genom att först avlägsna shifter koppling, byta vätskor och filter och ersätter den gamla kasta. ut lagret. Installera en SR20DET koppling till den nya motorn och överväga att uppgradera till en eftermarknad koppling klara framtida makt vinster. Bolt transmissionen på motorn
4

Installera ett lager Nissan manuell växellåda koppling och broms pedal församling,. Dessa bult rakt in istället för automatisk montering. Skär ett hål i brandväggen och montera huvudcylindern i motorrummet. Ta rattstången nedre luckan och dra ur tändmodulen nyckeln capture som låser nyckeln när transmissionen är i parken.
5

Montera SR20DET och transmission. Tro det eller ej, fysiskt bulta fast motorn på plats är en av de enklaste delarna av denna swap sedan 240SX chassit var faktiskt utformad med denna drivlina i åtanke och senare anpassats för KA24. Den nya motorn går in i en 45-graders vinkel och bultar i stället för den gamla.
6

Montera intercooler bakom stötfångaren kärna, intercooler rör till turbon och motorn och blås- off ventil. Trimma stötfångaren öppning att rensa intercoolern innan du installerar den. Du kan behöva flytta vindrutetorkaren reservoaren en tum nedåt för att rensa intercooler rör. Flytta batteriet till stammen.
7

Lägg en eftermarknad avgassystem avsett för denna swap. Om din KA24 var dubbla överliggande kamaxlar modell kommer servopumpen bulten på SR20DET. Om din KA24 var en enda kam modell, måste du köpa en SR20DET-specifik behållare och linje set. Montera A /C kompressor på SR20DET med en specialiserad grindfäste.
8

Installera en eftermarknad elektrisk fläkt på radiatorn att rensa SR20DET. Installera sele SR20 ledningar och ECU (dator) som du köpt med motorn. Detta är en oerhört komplicerad procedur. Inkoppling av motorn, mätare, system chassi och bränslesystemet att arbeta tillsammans kräver en intrikat förståelse av auto elektronik. Åtminstone, måste du köpa en elektronik installera guide eller, ännu bättre, en DVD för att få ledningarna rätt.
9

Upgrade bränslesystemet med eftermarknaden injektorer, en högtrycks- eftermarknaden bränslepump och högre kapacitet linjer. Anslut vakuumledningarna enligt din swap guide. Fyll motorn med vätska, fyll den och kontrollera de elektriska anslutningarna. Försök att starta motorn och förbereda dig för flera helger jagar elektriska Gremlins. Bli inte alltför frustrerad, det är att vänta med en bränsle-insprutad swap av denna komplexitet Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85628.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.