Hur man bygger ett 4-Link Jeep Fjädring

Fyra länk Jeep suspensioner erbjuder en mängd fördelar jämfört med andra fjädring typer med avseende på off-road och rock krypa prestanda och kapacitet. Fyra länk suspensioner sätts upp på ett sådant sätt att de har två upphängningspunkter på kanter /chassit kommer till en enda punkt i mitten av bakaxeln. Två mer upphängningsarmar därefter förlängts från ändarna av axeln rören till ramen, vilket ger fyra bindningar som din lastbil kan rida. En favorit i öknen utanför roaders för sin stabilitet och förmåga att ta extrema sidan trycket, kan fyra länk suspensioner byggas av vem som helst som har en bit av mekanisk kunskap. Denna artikel kommer att ta dig genom stegen för att bygga din egen fyra link suspension för din Jeep, även om den slutliga produkten kommer något av din egen design. Saker du behöver
skärbrännare
Stötar och stöttor
Suspension riser
Welder
Goggles
Handskar
Svetsning förkläde
Ratchet ställa
Show Fler Instruktioner
1

Börja med att designa ditt fjädringssystem. Parkera fordonet på ett plant underlag och mät dess axelavstånd och däckdimension du kommer att köra på det. Rita en punkt från den nedre delen av din axel till en mittpunkt på din ram någonstans. Du vill att denna koppling att ha en 5 till 10 graders vinkel. Svetsa kopplingen fästet på axeln punkten och vid den punkt där din koppling kommer att möta ramskenan. Upprepa denna process för den motsatta sidan.
2

Åtgärd 8 och 11 inches från insidan av båda de undre styrarm monteras på axeln och markera en punkt att svetsa en riser mount. Den riser mount kommer att lyfta den övre koppling fästen bort från axeln, vilket ger dig mer resor och bättre fjädring kontroll. Svetsa stigaren på axeln och borra två hål i toppen av stamledning som att installera upphängningslänksystem. Mät längs framerail bort från suspensionen stigaren till en punkt hälften så lång som den nedre länkarmen kommer att bli. Svetsa annan länksystem kontakten på framerail på denna punkt. Upprepa för den motsatta sidan.
3

Fäst de nedre länkarmarna med din bil fortfarande sprungit på bladfjädrar. Fäst stagen till de två koppling kontakterna på axeln och sedan skruva dem på ramen järnväg. Lossa skruvarna som håller dina bladfjädrar på och använda en domkraft för att palla upp ramen och ta bort apparaterna bladfjäderelementen. Skjut din övre länkarmar på plats nu och skruva dem till stigaren. Bolt de andra ändarna av kopplingen monteras på framerail och sedan fästa stagen till länkarmarna med de medföljande skruvarna. Låt bilen tillbaka ner från de uttag och observera hur fordonet sitter. Du kan behöva justera den främre fjädring för att matcha den bakre på denna punkt. Du kan ta bilen en provkörning och se hur den hanterar att få en bättre uppfattning om hur man bäst kan trimma din nya fyra punktsupphängning med din befintliga främre hjulupphängningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/82971.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.