Hur att överladda en förgasarmotorer

Någon med ett minimum av mekanisk aptitude kan skruva en old-school "rötter" typ kompressor på en motor, smälla en förgasare på topp och kallar det en dag. Roots blowers ser cool stickning genom huven på en gammal muskel bil men kan inte hålla jämna steg med centrifugal superchargers populära idag. Centrifugalblåsmaskiner är mekaniskt identiska turbos men använder en remdrift istället för heta avgaser för att snurra kompressorhjulet. Förgasarna var en gång nästan oanvändbar för dessa tillämpningar - körbarhet var dålig, och motorer tenderade att explodera. Dock kan den senaste generationen av specialiserade "blow-through" forcerad induktion kolhydrater konkurrera lätt bränsleinsprutning för kraft och tillförlitlighet. Saker du behöver
metriska och standard uttag, en komplett uppsättning
skiftnycklar, full uppsättning
Phillips och platt skruvmejslar huvud
Specialized genomblåsande, forcerad induktion förgasare
centrifugal kompressor kit avsett för din motor
Blow-i förgasaren "hat"
Supercharger-till-förgasare VVS och fixturer
Visa fler instruktioner
1

Läs instruktionerna kompressor kit - exakta installationsprocedurerna varierar kraftigt från motorn och kitet. Du måste installera kompressor fästet i stället för den befintliga generatorn fäste, installera nya kompressor remskiva på vevaxeln, bolt kompressor till fästet och anslut kompressor till vevaxeln med den medföljande remmen.
2

Ta bort den gamla förgasaren och skruva forcerad induktion förgasaren på plats. Dessa förgasare använder modifierade interna för att öka bränsleflödet enligt öka. Denna avgörande egenskap är det som gör modern genomblåsningstork kompressor applikationer (kallas så eftersom de kompressor blåser genom förgasaren) skiljer sig från de dagar som gått. Utan denna förmåga skulle förgasaren köras antingen för bränsle rika när off öka eller alltför mager på uppsving.
3

Montera den runda "hatten" på toppen av förgasaren. Mössan sitter där luften renare annars skulle vara och förbinder förgasaren ingången till kompressorn kanal. Om du har plats under huven, använd en L-formad slang till kanal luft i carb istället för en hatt -. Den L-röret kommer inte att hindra flödet vid höga varvtal och /eller extrema nivåer boost

4

Anslut hatt eller L-rörets ingång röret till kompressor utgång rör med satsens medföljande aluminiumrör, silikon kopplingar och slangklämmor. Om du använder den valfria intercooler, ska du ansluta förgasaren till intercoolern utgång och intercooler ingången till kompressor utgång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84540.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.