Hur en bil Starter Works

Förrätter är inte bara stora elmotorer, de är faktiskt väldigt sofistikerade mekanismer för att ge massivt vridmoment för korta tidsperioder. Reläet själva mekanismen är en cool liten pryl, en tvådelad maskin som gör mycket mer än vad det först verkar göra. Om du någonsin undrat varför nya bilar inte använder separata solenoider, eller varför dina motorer slipar och väser i missnöje när du råkar stöta starter medan det fortfarande körs, sedan undrar inte mer. Delar av en Starter

genomsnittliga starter använder sju huvuddelar: en främre och bakre höljet som håller allt inne, frihjulskopplingen eller Bendix drevet församling, den roterande ankaret i den huvudsakliga elmotorn, fältspole som går runt ankaret och solenoiden mekanismen. Starter som helhet är i princip bara en mycket kraftfull och mycket specialiserad elmotor som använder några extra delar för att öka livslängden och kraft. Vissa förrätter använder också en växel strax före kugghjulsmekanismen, vilket möjliggör mer startmoment med en mindre motor.
Solenoid

startsolenoid är mindre cylinder som sitter på toppen av din huvudsakliga startmotor, och det är en förvånansvärt smart liten mekanism. Solenoiden är en sorts linjärt manövreringsorgan, liknar i princip en elektrisk motor, förutom att den går fram och tillbaka i stället för runt och runt. Solenoiden har två grundläggande delar: fältspolen som går runt centrum rörliknande kolven och kolven själv. När du vrider på startnyckeln, spänning flöden till spolen och förvandlar den till en elektromagnet, som drar tillbaka kolven axeln. Den plungeskaftet rörelsen i sig är viktigt - som du ser i ett ögonblick - men kolvens rörelse också gör något annat Addera ditt Relay Mechanism
<. p> Äldre förrätter används solenoider - eller mycket kraftfulla reläer - för att skicka el till startmotorn. Dessa fjärr-monterade reläer använde en fältspole att dra på en fjäder-metall arm, som stängde en krets för att skicka ström till startmotorn. Moderna förrätter dock använda den tidigare nämnda solenoid mekanismen själv som reläet. När solenoidkolven drar tillbaka, stänger en koppar bricka på baksidan kontakterna mellan strömförsörjningen från batteriet och strömförsörjningen till motorn. Effekten är densamma som att använda ett separat relä, men det hela ingår i startmotorn själv.
Ankaret och fältspole

när strömmen flyter genom dem kontakter, strömmar den in i kommutatorn borstar på ankaret. Härifrån, fungerar startmotorn precis som alla andra likström elmotor. Kommutatorn - som ser ut som en ring skuren i sektioner - levererar ström till spolarna inuti armaturen via borstarna anslutna till de positiva och negativa nätaggregat. Varje avsnitt om kommutatorn ansluter till en annan spole av tråd på ankaret, så, då axeln snurrar, polariteter av ankaret magneter switch. Dessa byter polariteter driva på ett fast magnetfält från fältspolarna inuti starthuset. Fältspolarna själva elektromagneter, eftersom permanentmagneter kraftfulla nog för uppgiften skulle bli alldeles för tungt och dyrt att sätta in varje bil på jorden.
Engagement Gear, kopplingsbackstopp och Bendix Assembly

Vid denna punkt, är startmotorn spinning, men växeln på dess spets har inte engagerat sig svänghjulet. Kugghjulet och över-running kopplingsaggregat rida på spår i rotoraxeln, så att de kan glida framåt och bakåt. När solenoiden s kolven drar in sina bostäder, påverkar det en kluven hävarm som skjuter starter växel framåt mot svänghjulet. Starter s alltför rinnande eller kopplingsbackstopp mekanism tillåter starter att köra motorn, men inte motorn för att driva startmotorn. Om du någonsin försökt att starta en bil som redan är igång, så du kanske har hört en slipning, följt av en distinkt surra. Det skrapande ljud var ljudet av starter växel ingrepp svänghjulet, och surrande är ljudet av starterns kopplingsbackstopp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96776.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.