Hur gör jag en Ford Truck snabbare?

Det finns alla möjliga sätt att tolka begreppet att göra en bil "snabbare." "Faster" kan betyda absolut linjärt hastighet (som i mark hastighet racing), acceleration genom fjärdedel mil, eller förmågan att upprätthålla en hög snitthastighet genom alla villkor (som i väg-kurs, autocross och off-road racing). Den bästa metoden för de flesta kommer att vara att ta itu med Ford lastbil inneboende brister på ett systematiskt sätt för att öka prestandan kuvertet genom acceleration, bromsning och hantering likadana. Saker du behöver
Full uppsättning grundläggande handverktyg
Full uppsättning metriska och standard uttag
Verktyg för kapning, slipning och svetsning av metall
Fabrication och metall-formningsutrustningen
Visa fler instruktioner
Uppgradering Performance
1

Installera en turbo eller kompressor. Ford lastbilar har i decennier kommit standard eller som tillval med några av företagets mest populära motorer, vilket innebär att det finns ingen brist på val för prestanda delar. Under de senaste tre decennierna, har Ford använt tre grundläggande typer av V8 för sina lastbilar: Windsor V8 (inklusive 302 och 351W), 460 big block och järn-blocket "mod" (modulär) V8 infördes 1995. För det första de två första, kan du använda någon eftermarknaden kompressor eller turbo kit du gillar. Sådana kit tillverkas av flera företag, däribland Ford Motorsport, Paxton, Garret, Holley /Weiand Vortech och Edelbrock. De flesta Årsm.motor lastbilar kan använda kit avsedda för samma år Mustang, men de med 5.7L kan utnyttja hela intag /kompressor /dator /intercooler installationen från en 2001 Mustang Cobra R.
2

Ditch den främre hjulupphängningen. Om du har något annat än en dubbel A-arm front suspension, bli av med den och installera en från en andra generation Mustang. Fords lastbil suspensioner (särskilt lång resa dubbla I-balk suspensioner används på de flesta äldre fullstora lastbilar) är i allmänhet optimerade för hållbarhet och off-road förmåga, ofta på bekostnad av den-road prestanda. Även utformad för en mycket lättare fordon, är Mustang II fjädring mycket stark nog för något kort av en F250 och kommer att erbjuda betydligt mer prestanda i en ljusare paket.
3

Byt bakaxeln . Nästan alla Ford lastbilar sedan Henry dag har kommit med en fast bakaxel, bra för enkelhet och lastbärande men dåligt för prestanda och rida. Ford gick på något av en oberoende bakre fjädring (IRS) binge i slutet av 1980 och början av 1990, vilket gör dessa uppställningar ganska billigt och lätt att komma med. Vissa IRS-utrustade bilar inkluderar: 1989-1997 Thunderbird Super Coupe, 1992-1997 Thunderbird V-8 (endast de med skivbromsar bak), 1992-1997 Lincoln Mark VIII, 1989-1992 Mercury Cougar XR-7 med Supercharged V- 6 och 1993-1997 Mercury Cougar V-8 med skivbromsar bak. De 8.8 tums center-sektioner som används med dessa bakre ändar är ganska stark från fabriken, speciellt när de behandlas på eftermarknaden delar.
4

Installera ett bättre bromssystem. Om din IRS-systemet inte kom med skivbromsar (och många gjorde), sedan rätta till problemet och installera en uppsättning lager 1992-1997 Thunderbird V-8 skivor. Om du tar din truck racing, sedan ersätta de främre skivorna med en större diameter inställd på att bidra till att kasta värmen från att stoppa den tunga lastbilen. Installera en uppsättning grippy eftermarknaden bromsbelägg (som de från Hawk, Ford Motorsport och SBS) och komplettera din systemuppgradering genom att installera flätade linjer stål broms i stället för de enheter lager gummi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84293.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.