DIY: kalluftsintag

bilens motor skapar förbränningen i sina cylindrar genom intag en finstämd blandning av bensin och luft, som sedan antändes av en vältajmad gnista från dina tändstift. Ett av de enklaste sätten att öka makten och förbränningen är att lägga en kall tilluft till ditt fordon. Kallare luft är tätare än den normala luften från fabriken luft box, vilket resulterar i ett mer kraftfullt förbränning i motorn cylindern. Lägga till en kall luftintag kan potentiellt öka din gas körsträcka eller fungera som en språngbräda mot en prestanda motor. Saker du behöver
Flathead skruvmejsel
stjärnskruvmejsel
Hylsnyckel
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Lossa metallklämma som håller luftinsugsslang till fordonets spjällhuset. Spjällhuset är ansluten till insugningsröret av fordonet. När du vrider på skruven på klämman moturs, kommer klämman expandera.
2

Lossa klämman som håller slangen insugsluften till insugsluften rutan på fordonet. Intaget luft box är en fyrkantig plast del som innehåller luftfiltret. När löst, ta bort luftslangen från fordonet.
3

unbolt luften rutan från motorrummet på din bil. Du hittar bultarna som håller rutan till fender av bilen, och möjligen frontbygeln struktur som håller kylaren. Luften box bör lyfta ur bilen med en liten armbåge fett när bultarna tas bort.
4

Placera kall luftintaget i utrymmet som ursprungligen reserverats för fabriken luftslang och luft box. Beroende på din bil, kan du behöva vända från toppen av motorn, eller underifrån.
5

Anslut spjällhuset av kallt luftintaget till fordonets spjällhuset. Löst passar klämman på plats för att möjliggöra justering under installationen.
6

Fäst luftfiltret för kallt luftintaget till den öppna änden av insugningsröret. Dra åt metallklämma som håller luftfiltret på röret.
7

Dra åt klämman som håller den kalla luftintaget till fordonets spjällhuset.
8

Behåll din ursprungliga luftintag systemet i händelse av att din kalla luftintag är skadad eller inte fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85293.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.