Hur man gör en trälåda för din pickup

Verktygslådor som passar in på baksidan av en pickup kan vara en tillgång för alla som använder en truck för arbete. Metal lådor är dyra och kan repa sängen av lastbilen. En trälåda kan göras för att passa alla Bäddmått lastbil. För en låda som kommer att vara ute i vädret, väljer tryckimpregnerat virke och en god kvalitet väderbeständig polyuretan lack. Det är också viktigt att använda säkerheten gångjärn. I järnaffären, be om gångjärn toy box. De är utformade för att förhindra att locket faller plötsligt och krossa fingrar. Saker du behöver
2 ark av syrafast eller tryckimpregnerat plywood, 4-by-8 fot ark, 1/2 tum eller mer tjock
Bordssåg
Måttband
Carpenters nivå
Skrot 2-av-2 tums timmer ca 8 inches lång
Trä epoxi
String
Säkerhet gångjärn
Security hasp
Gummi skruv i fot
Drill
skruvmejsel eller skruvmejsel bit
Sandpapper
polyuretanlack
Chain (tillval)
Visa fler instruktioner
Cutting Pieces
1

Mät sängen av pickup. Många verktygssatser eller lådor placeras direkt bakom hytten, men andra är säkrade nära bakluckan för enkel åtkomst. Se var du placerar din box du har ett utrymme ungefär 2 meter djup för att rymma bredden på lådan. Skriv ner bredden av sängen där du vill placera lådan. Mät basen av flaket och toppen där kanten av skenorna är närmast.
2

Skär båda skivor av plywood på längden i två lika stora bitar på bordet såg. Detta skapar fyra 2-av-8 meters bitar. Om din lastbil inte har en nivå 2-fots område, gör din box lite smalare för att passa.
3

Skär ett kort för att passa på sängen av lastbilen. Detta kommer att vara botten av din box. Placera kortet i flaket där den färdiga lådan blir.
4

Placera nivån på endera kanten av botten. Se till att nivån är absolut vertikal utan att träffa sidorna av lastbilen. Kontrollera båda sidor. När försäkrade färdiga lådan passar, klippa en andra träbit med botten som ett mönster. Den andra delen kommer att bli toppen.
5

Placera båda träbitar i sängen av lastbilen staplas ovanpå varandra. Mät avståndet från trä till toppen av bädden väggar med måttband.
6

Klipp två bitar av trä från 2 fot breda plankor. Det bör vara längden av mätning utförd i Steg 5. Dessa kommer att bli sidorna av lådan. Skär fyra 2-tums kvarter från 2-av-2 skrot virke. Skär en liten bit av skrot plywood för en markör.
7

mäta tjockleken på båda sidor. Subtrahera detta nummer från den totala längden av botten. Klipp två bitar denna längd och samma bredd som de två sidorna. Dessa bitar kommer att bilda framsidan och baksidan av lådan. Addera Montera Box
8 epoxy

sprids på en av de långa sidorna av underdelen. Placera den främre sidan av lådan på plats. Center biten på botten. Det kommer att finnas extra botten på båda sidor. Detta är rummet för sidostyckena. Spread epoxi på tre sidor av två av de 2-av-2 block. Lim dessa på plats där den främre ansluter botten av lådan. Se till att blocket är i jämnhöjd med den sida av framst.
9

Spread epoxi frikostigt på en av sidokanterna hos den främre delen av lådan. Sprid lim på botten av en av sidostyckena. Placera denna sidostycke mot limmet på framsidan så sidokanterna är i jämnhöjd med framsidan av lådan. Tryck på 2-by-2 block så det är ordentligt ansluten till både fram-och sidostycke. Håll i flera minuter tills limmet börjar att ställa in. Upprepa med den andra sidan.
10

Spread epoxy frikostigt på båda kanterna och botten på baksidan av lådan. Slip denna pusselbiten på plats.
11

Sprid lim på de sista två 2-av-2-block och tryck på dem ordentligt i de bakre hörnen på lådan. Håll dessa bitar tills limmet börjar att ställa in.
12 string

Upplindningsbar rutan flera gånger för att hålla den på plats. Placera flera böcker eller någon annan vikt på hörnen för att trycka dem ordentligt mot botten av lådan. Låt härda över natten.
Efterbehandling Box
13

Vänd lådan upp och ner. Skruva av de fyra gummifötter genom botten av lådan bara insidan av varje av de fyra hörnen. De bör skruva direkt i 2-av-2 block i hörnen. Sväng höger sida upp.
14

Montera säkerhetsventilen gångjärn på undersidan av den sista biten av sågat virke. Montera den andra delen av gångjärnen på baksidan av lådan.
15

Sand hela rutan, topp, botten och sidor. Måla med väderbeständig polyuretan. Låt torka.
16

Skruva en låsning hasp på toppen och framsidan av boxen. Detta kommer att hålla lådan stängd och bör lämna utrymme för ett lås om så önskas.
17

Flytta färdiga lådan i sängen av lastbilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84394.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.