7 Motorspecifikationer

Varje motor har sin egen statistik och specifikationer. Motorer som gjorts av amerikanska och utländska tillverkare finns i många utföranden och konfigurationer. Men de flesta av dem använder termer som relaterar till motortyper, storlek, makt och andra faktorer som sätter sina motorer bortsett från andra. Vissa termer har blivit synonymt med alla tillverkare och tillåta människor att kategorisera motorer en överblick genom att läsa dessa gemensamma termer och statistik. Konfiguration

mest grundläggande identifierare för en motor är dess konfiguration. V-8 motorer innehåller två rader med fyra cylindrar vardera, utformade i en vinklad bank eller "V"-form. V-6 motor har samma design men har två färre cylindrar än V-8. Raka fyrcylindriga motorerna har fyra cylindrar i en rak, vertikal linje, medan raka sexcylindriga motorer har ytterligare två cylindrar. En vinkling sexcylindriga motorn har en liknande design till V-8, men ytterligare två cylindrar. Raka linjer och V-formade konfigurationer innefattar de flesta motorer som tillverkas idag.
Kubiktum

cubic inches, eller i vissa tillämpningar, kubik liter, representerar den totala förskjutningen av alla cylindrarna i en motor. Från botten av kolven vid dess lägsta poäng till toppen på sitt slag definierar det område inuti cylindern mätt i cubic inches. De mer cubic inches, desto högre förskjutningen.
Hästkrafter

Hästkrafter innebär arbete som utförts under en tidsperiod, och har ett antal beteckning ordinerats till varje motor, till exempel, 250 hk eller 300 hk. Hästkrafter kan relatera till konfiguration och kubik-tums storlek. Ju större motor, desto mer hästkrafter. En hästkrafter tabulates till 33.000 £-ft per minut. Om en person skulle lyfta £ 33.000. till en höjd av 1 fot för en tid av en minut, skulle den personen att arbeta på 1 hästkraft, eller spilla en hästkraft-minut av energi.
Torque

Vridmoment, mätt i fot-pounds, kan bäst definieras som den ursprungliga dragkraft från en statisk position eller när motorn har att accelerera. Vridmoment får motorn att flytta, medan hästkrafter håller motorn rör sig. Vridmomentet eller vridning kraft alla roterande motordelar kombinerar för att ställa in motorn i rörelse, ibland snabbt och ibland långsamt. Hastigheten på vridmomentet definierar vad hästkrafter är, eftersom de två siffrorna arbeta hand i hand. Högt vridmoment motorer (med högre fotpund siffror) kan accelerera snabbare och dra tyngre laster.
Bore

Bore mätningen avser side-to-side ( tvärsnitt) diametern av en enskild kolvcylinder, vanligen uttryckt i standard inches och ibland i metriska. Vid borrning kombinerar med stroke, kan den totala vätskan område av kolvförskjutning (cubic inches) ställas upp i tabellform. Ju större diameter, större kolven.
Stroke

När toppen hos motorkolven når toppen av dess förbränning slag (noll grader) och rör sig sedan till botten (180 grader) det har utfört en stroke, mätt i inches. Stroke mäter längden på kolvrörelsen inuti cylindern. Vissa motorer, som kallas "strokers," har ovanligt långa resvägar, vilket kan ses på högpresterande motorer i muskelbilar.
Stock och High Performance

Uttrycket "lager" beskriver en motor som har kommit från fabriken utan några ändringar eller högpresterande alternativ. Specifikationerna har fastställts, regleras strikta toleranser. Reservdelar för sådana motorer måste vara exakta kopior av de ursprungliga delarna. Högpresterande motorer har valfria delar och komponenter som ökar hästkrafter, vridmoment och varvtal. Bränsleinsprutning, trimmad avgassystem, hög kupol grenrör, en super-eller turbo-laddare, speciella nållager och den omfattande användningen av aluminium i hela sin utformning beteckna en högpresterande motor som har byggts för att överträffa lager eller tillverkarens specifikationer.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84834.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.