Cylinder portning Verktyg

Cylinder portning är en bil bearbetningsprocesser som den genomsnittliga hot-rodder kan göra hemma. Portering innebär att man använder ett sortiment av slipning och kapning bitar att omforma eller polera topplocket intag och hamnar avgaser, och förbränning tak kammare för ökad luftflöde och effektivitet. En bra port jobb är oftast en funktion av att ha detaljerad information om dina cylinderhuvuden och använda rätt verktyg för att arbeta dem. Die Grinder

En die grinder är ungefär som en snabb, kraftfull borr. Dock använder de flesta filmaskiner inte ett handtag vinkelrätt mot lite som borrar gör. Din grinder kan vara luft-eller eldriven, allt beror på vad du föredrar och vad du har att arbeta med. Tryckluftmaskiner är mindre, lättare att manövrera och köra svalare, men kräver en kraftfull kompressor. Elektriska slipmaskiner är stor, varm, högt och tungt men är mer kraftfull och kontakten i väggen.
Dorn

En spindel är en die grinder som en förlängning är till en spärr. Spindlar är nödvändig för att nå djupt in intag och avloppsportarna för åter arbeta toppen av den korta sidan vändradie. Den korta sidan tur är där porten börjar kurvan ner mot ventilen, och dess form spelar en roll för att bestämma luftflödet.
Smörjmedel

Portering är i första hand en skäroperation - inte en slip en. Hålla dina bitar välsmord med lätt maskin olja, eller en penetrerande olja som WD40, kommer PB Blaster eller Liquid Wrench, hålla lite kallt och skarpa för timmar av långvarig användning. Ett konstant flöde av smörjmedel är viktigt när portning aluminium, vilket tenderar att smälta och täppa bitarna.
Dubbel-Cut Carbide Bits

Dessa är dina primära skärverktyg. Dessa ganska dyra men specialiserade bitar utnyttjar nästan diamant-hård metall för att hålla sin kant efter hundratals timmar av användning, och finns i en mängd olika former och storlekar. 3/8-tums diameter cylindriska, ovala spets och träd-cut bitar är arbetshästar i detta gäng, men du kan använda eld-cut och sfäriska bitar för att komma in i trånga utrymmen. Addera Slipning Stenar

slipstenarna är mindre aggressiva än hårdmetall bitar och kan lämna en slät yta, men de slits ganska snabbt och inte fungerar bra med aluminium. Slipstenar fungerar inte bra med olja glidmedel, men utan detta smörjmedel, kommer aluminium snabbt täppa stenens porer.
Cartridge Rolls

Cartridge rullar är små öglor sandpapper som passar över en "trumma" på kvarnen bit. De finns i en mängd olika abrasiveness (grus) och storlekar, och är billigare och snabbare att byta än slipstenar. Den enda fördelen att stenarna har över rullar är att stenar kan komma i en mängd olika former för att nå trånga utrymmen, kassett rullar är cylindriska bara
Flapwheels

flapwheel. består av dussintals små rektanglar av sandpapper fästa vid ett centralt nav. Flapwheels är idealiska för slutlig formning och polering eftersom de har en bit av ge för att överensstämma med konturer och kurvor inuti cylinderhuvudet. Flapwheels finns i en mängd av grus betyg och storlekar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84618.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.