Hur man bestämma vilken storlek Turbo att använda

En turbo är en extra motor enhet som ökar hästkrafter av ett motorfordon. En turbo är en turbin driven motor pjäs som fångar energi och refocuses det på motorn. Till exempel, förlorar en 200-hästars motor vanligtvis runt 70 hästkrafter av energi genom avgaser avfall. En turbo fångar denna energi och omfördelar den till motorn, effektivt öka bilens hästkrafter. Turbos kan komma i många storlekar som ökar hästkrafter styrkan av ditt fordon. Men det finns några saker du behöver tänka på innan du installerar en sådan anordning i bilen. Saker du behöver
Bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

Känn din motorns hästkrafter kapacitet. Det är ingen mening att köpa en stor, kraftfull turbo om du har en bil med en hög hästkrafter potential. Läs upp på bilens hästkrafter och potentialer RPM i din instruktionsbok. Detta hjälper dig att begränsa ditt sökande efter en lämplig turbo för ditt fordon
2

Bestäm mängden hästkrafter du vill ha för din motor:. Vill du ha extra hästkrafter för racing ändamål eller för ett praktiskt syfte? Hur som helst, kommer att veta vad du vill från din motor hjälp med att köpa rätt storlek turbo.
3

Beräkna massflödet av din motor. Massflödet av din motor är hur mycket bränsle och luft i motorn kan ta in inom en viss tid, vanligen med minuter. Massflöde belopp korrelerar med turbo storlekar, så de flesta turbos på marknaden kommer att lista om de arbetar med en motor på ett visst massflöde.
4

Forskning antalet cylindrar du har i din motor. En turbo fungerar genom att vara direkt förbundna med cylindrarna i bilen. Att veta hur många cylindrar du har kan hjälpa dig avgöra turbo storlek du behöver.
5

reda på hur väl luften fördelas i din motor. En turbo maximerar lufttrycket i din motor för att öka hästkrafter. En motor med en stor förskjutning av luft kan ha en större turbo.
6

Se vilken typ av luftfilter du har. Det är mycket viktigt att du har rätt typ av luftfilter för att hantera den mängd energi som omfördelas till din motor. En starkare luftfilter kan behöva köpas så att den kan hantera den energi som släpps ut från turbon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96005.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.