DIY Homemade Wood Tonneau Cover

Många företag erbjuder eftermarknad alternativ från egna mätare till hög kostnad fälgar, och kostnaderna för att anpassa kan vara brant. Ett alternativ för att skräddarsy lastbilar är att lägga ett insynsskydd. En insynsskyddet sitter på toppen av din lastbil säng och skyddar den från väder, effektiviserar din lastbil, och skapar en förseglad lagringsutrymme. Tonneau täcker kan vara dyrt att köpa men enkel att bygga. Projektet Nedan beskrivs ett insynsskydd för en '69 Ford F100 standard-size säng. Dimensioner kan ändras beroende på storleken på din lastbil. Saker du behöver
6 furubräder, 1-av-4 tum, 9 meter lång
1 tall ombord, 2-by-4 inches
1 plywoodskiva, 4-av-6 feet
6 furubräder, 2-av-2 tum, 4 meter lång
1/2-tums trä skruvar
3-tums träskruvar
Trä kitt
8 hörn hängslen
Trälim
Cirkelsåg
Skruvmejsel Sida 2 gångjärn och hissar support (tillval) katalog Primer och färg (tillval)
Visa fler instruktioner
Design och Bygg
1

Mät bredden, höjden och djupet av fabriken hål på rälsen i sängen. Dessa är de mätningar för stabilitet balkar. Mät längden av sängen från framkanten till toppen av bakluckan och bredden av sängen från den yttre kanten av hålen i den ena sidan till den yttre kanten av hålen på den andra sidan. Dessa är de mätningar för insynsskydd. Projektets lastbil mått är 70-av-99 inches, bredd efter längd, och en 5/8 inches med 2 3/16 inches, bredd och längd på fabriken hålen.
2

Skär en ram för insynsskydd. Skär två remsor med bredden hos locket med en cirkelsåg. Skär två remsor till längden av locket minus 8 inches. Skär ytterligare två remsor med bredden på din täcka minus 8 inches. För att projektet skulle detta vara två remsor av 1-av-4-tums furu board till 70 inches, två remsor till 91 inches och ytterligare två remsor till 62 inches.
3

Cut arket av 1/4-tums plywood till bredden av locket och längden av omslaget. Du kan behöva använda två skivor av plywood för att göra bredden och längden. För stabilitetens skull använda samma storlek för varje använd panel. För projektet fordonet, är bredden 70 inches och längden är 99 inches, så två ark kommer att behövas. Skär både ark till 70-by-45 1/2 inches. Detta gör att arken vara lika i storlek och upprätthålla stabilitet.
4

Montera ramen och gå ihop bitarna med hjälp hörn hängslen. Placera de två fulla 70-tums skivor topp och botten med de två 91-tums band på varje sida. Placera de två 62-tums balkar jämnt fördelade på 31 inches från basen balken och 31 inches från toppen balk i mitten. Fäst vid varje korsning använda hörn hängslen och 1/2-tums träskruv. Placera inga hängslen på utsidan av ramen, eftersom detta kommer att vara ett utsatt område och kommer att göra slipning och målning svårt.
5

lim Brush trä över ytan av ramen och lägga plywood på toppen av ramen. Fäst plywood till ramen med 1/2-tums träskruv. Se till att skruvskallarna ligger antingen i jämnhöjd med toppen av plywood styrelse eller något insjunkna. För ytterligare säkerhet och stabilitet, utrymme skruvarna ungefär 1 fot isär när den följer ramen och använda tre skruvar i en triangel mönster avstånd ca 2 inches isär för varje hörn.
6

Placera locket på sängen av din lastbil precis som om det var fullständiga och på plats. Rita på locket där sängen i kontakt med locket. Detta kan göras enkelt genom att klättra ner i sängen och spårning konturen av sängen på locket.
7

Skär fyra remsor av 2-av-2-tums trä till 2 meter i längd för att vara fäst vid ramen längs den spårade linjer. Detta kommer att hålla insynsskyddet på plats på sängen så att den inte glider runt. När fäst vid ramen, måste de vara i jämnhöjd med den inre kanten av den spårade linjen. Skruva dessa på plats, centrerad på varje sida, med hjälp av fyra 3-tums träskruvar.
8

Du har två alternativ för ytterligare säkerhet. Du kan klippa fyra till sex stabilitet balkar med mätningarna från steg ett. För projektet fordonet har fyra användes skära en 5/8-by-2 3/16 inches med 4 meter djup av 2-by-4-tums styrelser och fastsatt i ramen med 3-tums träskruvar. Om du vill ha ett insynsskydd som höjer, kan du bifoga industriella gångjärn till sängen och täcker för att fästa locket och två hissar support (en på varje sida av sängen) för att hjälpa till med att lyfta locket. Använd antingen stabilitets balkar eller alternativ gångjärn, annars kan locket lätt blåsa av under körning
9

Sand och måla locket.. Den enda metallen aspekt till omslaget syns bör vara skruvskallarna syns på toppen som kan täckas med trä kitt och slipas. Slipa kanterna på locket för att göra det smidigt eller böjda och använda trä spackel för att fylla ut eventuella luckor kommer att effektivisera utseende och att det ser ut som en professionellt gjord lock. Måla trä med en all-weather primer och färg till dina normer. När målade, klarlack kan läggas för att ge det en liknande glans som din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84594.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.