Hur Re-Tune Med HHO på en bil med en äldre Förgasare

HHO, eller två delar väte och en del syre, är den gas som bildas vid elektrolys, en enkel elektrolysapparat kan installeras för att producera denna gas som ett komplement till bensin. Äldre fordon kan göra de bästa kandidaterna för en HHO konvertering på grund av deras brist på sensorer och datoriserad utrustning. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan justera förgasaren på en HHO-utrustad bil i ungefär en timme, men varje bil är olika och ibland kunde variera. Saker du behöver
Manometer
Skruvmejslar
Metering stavar
Visa fler instruktioner
1

inspektera, mäta och analysera HHO system som du har installerat , och hur mycket gas produceras, genom att ansluta HHO generatorutgången till en tryckmätare och bestämma liter per minut. Hur HHO-systemet är anslutet till förgasaren, och hur mycket HHO produceras, kommer att avgöra hur man bäst att ställa in utrustningen. En eller två små HHO generatorer på en stor motor, med gasen ansluten till luftintaget, behöver något annorlunda inställning än ett system där HHO går direkt in i tjänsten port vakuum av en liten motor. Kortare HHO bränsleledningar kommer att innebära snabbare warm-ups. En bubblare och bakslagsspärr kan läggas in-line för att förhindra att förgasaren slå tillbaka från att antända HHO gas, och kan verkligen rekommenderas. Det finns inget behov av en MAF, eller mass-luftflöde, sensor eller O2 sensor justering utrustningen om förgasarmotorer saknar utsläppen utrustning (pre-1975).
2

Justera förgasaren är inaktiv blandning skruvar, om tillämpligt. Dessa är de två skruvarna som normalt finns på framsidan av icke-datoriserade förgasare, som kan vridas medurs för mindre bränsle, och moturs för mer bränsle. Detta har också en inverkan på tidpunkten, men med smärre justeringar (mindre än ett helt varv) tidpunkten för motorn kommer att vara i stort sett opåverkad. Vrid skruvarna medurs något, tills motorn börjar att snubbla, sedan backa ut om en 1/4 varv. Detta kommer att ställa carb till ett magert tillstånd under tomgång.
3

ändra mätmetod stavarna inne i förgasaren för att ställa in den laddade, eller "highway" speed blandningen till en mager inställning genom att vrida de små skruvar som håller stavarna på plats på varje sida av de viktigaste fat. De är vanligtvis små omslag, och när skruven är lös de hoppar ut något på grund av sina små fjädrar. De kan vara svart eller sliten och är lätta att byta. Byte av mätare stavar med längre risers (känd som "fetare" stavar på en delar butik) gör att förgasaren för att inte injicera så mycket bensin under ihållande throttle positioner, såsom motorväg resor. Denna bensin skall kompletteras med HHO, som tas in i en lägre takt under marschfart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83738.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.