Hur man uppgraderar hästkrafter i en 1989 Honda Prelude

I 1989 års Prelude var en sportig coupé från japanska biltillverkaren Honda som erbjuds elegant utseende, starka resultat och typiska Honda tillförlitlighet. Men medan Prelude var mycket populärt, det var definitivt inte den mest kraftfulla bilen runt. Ägare kan modifiera motorerna att producera mer hästkrafter. Tack vare det stora antalet företag som erbjuder eftermarknaden prestanda delar för Prelude, är detta en relativt enkel uppgift att utföra. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion Electronic Specialty fordonsindustrin verktyg
Visa fler instruktioner
1

Installera en prestanda avgassystem och ljuddämpare. Helt klart en av de vanligaste ändringarna en Prelude är installation av en större diameter avgaser, vilket ersätter beståndet, restriktiv avgaser. En prestanda avgassystem och ljuddämpare låter förbrukade gaser att lämna motorn snabbare, i sin tur gör det möjligt att göra mer makt. Installera ett nytt avgassystem och ljuddämpare oftast kräver särskild utrustning som en svetsare, metall skärande verktyg och en hiss. På grund av komplexiteten, bör detta ske genom en butik förtrogen med installation av avgaser.
2

Byt luften rutan med en kall luftintag. Detta är en annan vanlig modifiering. Den ursprungliga Prelude luft box är relativt restriktiv. Ersätta den med en CAI (kall luft intag) gör det möjligt för motorn att få tätare, kallare luft, vilket är bra för makten. För att installera en CAI, skruva isär stock rutan Prelude luft och koppla bort den där den är fäst vid intag av motorn. Montera kall luftintaget enligt anvisningarna. Se till att filtret i slutet av intaget är placerad bort från värmen i motorn och på en plats där den kan få massor av frisk, kall luft. Addera 3

Ta beståndet grenröret och installera en rörformig nick från ett företag som DC Sports. Beståndet Prelude grenröret har interna passager som är mindre än optimal liksom rågjutna ytor som hämmar effektivt flöde av avgaser som lämnar motorn. Ett sidhuvud innehåller större interna passager och smidigare konstruktion för överlägsen luftflöde. Detta fungerar särskilt väl med en prestanda avgassystem.
4

turbocharge motorn. En av de vanligaste lösningarna för Prelude ägare som söker stora hästkrafter vinster är installation av en turboladdare. En turbo är en kompressor som är monterad på avgassidan av motorn. Såsom avgaser lämnar motorn, turbon snurrar upp, vilket tvingar mer luft in i motorn för en stor effektökning. Detta är en omvandling som inte är billig och som bör göras av en professionell grund av dess komplexitet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84209.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.