Hur mäter för Stötdämpare

Behovet av mätning stötdämpare uppstår när du ändrar markfrigången på din bil. Detta gäller särskilt för en 4x4 som har lyfts upp, men är också viktigt för ett fordon som har sänkts. Chocken på ett fordon måste matcha fjädringsvägen. Om chocken är helt komprimerad innan fjädring bottnar, kommer du skada chock. På samma sätt kan en störning som är helt utdragen innan suspensionen når sina ändlägen vara föremål för skador på grund av att suspensionen kan dra på den chock som den försöker att förlänga. Några snabba mätningar kan berätta vilken längd chock du behöver. Saker du behöver
Mäta Pappersband Mössor och penna
Jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en nivå yta. Mät avståndet från den nedre Shock Mount till det övre fästet för de främre och bakre stötdämpare. Skriv ner det här. Detta är den "statiska" mätning.
2

Lokalisera gummi bumpstop på framvagnen. Mät avståndet från bumpstop till plats på fjädring där den får kontakt. Till exempel, slår den främre bumpstop oftast lägre länkarm, medan den bakre bumpstop oftast träffar bakaxeln röret. Skriv ner detta.
3

Subtrahera bumpstop mätningen från den statiska mätningen. Detta är den komprimerade mätning av chock. Till exempel, om din främre stöt statiska mätningar är 14-inches och bumpstop mätningen är 4-inches, är den komprimerade mätning "14-4 = 10," eller 10-inches.
4

Höj framsidan av fordonet tills däcket är igång. Mät avståndet från övre till nedre chock mount. Skriv ner detta sedan sänka bilen. Detta är den utvidgade mätningen för främre stöt.
5

Höj fordonets bakre del tills däcket är igång. Mät avståndet från övre till nedre chock mount. Skriv ner detta sedan sänka bilen. Detta är den utvidgade mätningen för stötdämpare.
6

Se en stötdämpare katalog. Du bör kunna hitta en i en bildelar eller eftermarknaden delar butik. Du behöver de komprimerade och utökade mätningar för de främre och bakre stötdämpare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84568.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.