Att tolka Dyno Resultat

Förstå resultaten av en dyno test på din motorcykel eller bil är viktigt att lära sig hur man kan öka dess prestanda och då särskilt "hål" är i hästkrafter och kurvor vridmoment fordonet i fråga. Enligt WordIQ, en dyno provytor hästkrafter och vridmomentet hos ett fordon vid toppnivåer över tiden. Hästkrafter och vridmoment generellt förväntas öka till en topp under en Dyno test, men en dyno diagram med många toppar tyder på hål i "effektklass" av fordonet och bör undersökas i syfte att hjälpa till att eliminera hålen. Saker du behöver
Dynamometer Review Software program för att tolka resultat
Visa fler instruktioner
1

Observera allmän översikt av grafen. Den vänstra sidan ska ha två uppsättningar siffror (hästkrafter och vridmoment) medan botten av diagrammet blir varv per minut (RPM) intervall av motorn.
2

Leta topp hästkrafter och vridmoment tillsammans de respektive kurvorna. Dessa är de områden som är mest makt i motorns varvtalsområde. När ytterligare trimma motorn, försök att öka makten först i detta varvtalsområdet och sedan gå vidare till eventuella hål som är angivet i effektkurvor.
3

Undersök två olika linjer, Hästkrafter och vridmoment, att observera hur de beter sig som de ökar motorns varvtal. Platta delar av hästkrafter indikerar att vridmomentet på den del av RPM bandet släppa ut, vilket bör ses som en negativ lutning på vridmomentkurvan.
4

Markera alla delar av vridmomentkurvan som minska. Platta sektioner av vridmoment ska vara bra eftersom hästkrafter kurvan ska fortsätta att öka, de enda platserna i oro för vridmomentkurvan är nedförsbacke.
5

Markera alla områden av minskad hästkrafter och undersöka vridmoment kurvan i detta avsnitt liksom. Områden med lågt vridmoment, låg hästkrafter, men ökar RPM bör påpeka ett hål i effektkurvan, som sedan kan visas för en prestanda butiken så att de kan hjälpa dig i att stänga dessa hål.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95091.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.