Hur Wire en bromskraftsfördelning Electronic Brake Controller

Större trailers och släp-bakom campare använder ett oberoende bromssystem som styrs av dragfordonets. För att kontrollera detta bromssystem måste bogsera bilen vara utrustad med en elektronisk broms controller. Om bilen inte är utrustad med en broms controller, erbjuder bromskraftsfördelning eftermarknaden broms styrenheter som är enkla att installera och använda. Saker du behöver
Drill
3/8-tums borr
3/8-tums gummigenomföring
12-gauge wire
14-gauge wire
Circuit testare
Wire tap skarvar
ring kontaktdon
Butt kontakter
Wire strippor
Crimper
skiftnyckel
Skruvmejslar
20-amp auto-reset brytare

Visa fler instruktioner
1

Välj en monteringsplats för bromskraftsfördelning Electronic Brake Controller. Kontrollera att monteringsplatsen är lättillgängligt från förarsätet och kommer inte att störa andra fordonsfunktioner eller obskyra andra mätare. Fäst fästet på den valda platsen med hjälp av de medföljande skruvarna. Fäst bromskraftfördelning controller till fästet och anslut den medföljande kablaget på baksidan av kontrollenheten.
2

Välj ett ställe på bilens brandvägg för att borra ett hål för broms controller makt och jordkablar. Kontrollera att det inte finns några kablar eller slangar bakom brandvägg som kan skadas. Borra ett 3/8-tums hål i brandväggen av fordonet. Sätt en 3/8-tums gummigenomföring i hålet i brandväggen.
3

köra två 12-gauge ledningar från bromskraftfördelning controller monteringsplats, genom hålet i brandväggen till fordonets batteri. Kör en 12-gauge tråd från regulatorn till släpet kabelstammen på baksidan av fordonet. Kör den röda ledningen från styrenheten ledningsnätet till bromsomkopplaren ovanför bromspedalen i fordonet. Dra ledningarna borta från varma eller rörliga fordonskomponenter att förhindra skador på ledningarna
4

Strip 1/2 tum av isoleringen från 12-mätare tråd på trailern ledningsnätet. Strip 1/2 tum av isolering av den blå kabeln från släpvagnen kabelnät. Skjut de avskalade ändarna av trådarna i en butt-kontakt och kläm fast det ordentligt. Skala 1/2 tum av isoleringen från samma tråd i regulatoränden. Skala 1/2 tum av isoleringen av den blå kabeln som kommer från styrenheten kabelnätet. Skjut de avskalade ändarna av trådarna i en butt-kontakt och kläm fast den ordentligt.
5

Använd en krets testare att identifiera kabeln är ansluten till bromsomkopplaren som har positiva (+) 12 volt när bromsen pedalen. Använd en kran skarv för att koppla den röda kabeln från bromsen styrenheten till tråden som identifierades.
6

Använd en fast nyckel för att koppla bort minuspolen från den negativa batteripolen. Strip 1/2 tum av isoleringen från änden av en av trådarna som löper från styrenheten till batteriet. Skjut den avskalade änden av kabeln enligt en terminal på en 20-amp auto-reset-brytaren och dra åt terminalen skruven. Skär en en-fots längd på 12-gauge tråd och band 1/2 tum av isoleringen från båda ändarna. Skjut in ena änden i en ring-kontakt och kläm fast det ordentligt. Skjut den andra änden i den andra terminalen på brytaren och dra åt terminalen skruven. Fäst ringen kontakten till den positiva polen på batteriet.
7

Strip 1/2 tum av isoleringen av styrenheten änden av kabeln som är ansluten till den positiva batteripolen. Skala 1/2 tum av isoleringen från den svarta kabeln från bromskraftfördelning controller. Skjut de skalade ändarna i en butt-kontakt och kläm fast den ordentligt.
8

Strip 1/2 tum av isoleringen av de resterande 12-gauge wire vid styrenheten och 1/2 tum av isolering av det vita tråd från styrenheten. Skjut de skalade ändarna i en butt-kontakt och pressa ordentligt.
9

Strip 1/2 tum av isoleringen från änden av den återstående 12-gauge wire på batteriet. Skjut den avskalade änden i en ring kontakt och pressa den ordentligt. Fäst ringen kontakten till den negativa (-) batteripolen och anslut terminalen till den negativa (-) batteripolen. Dra åt kontakten ordentligt med en skiftnyckel.
10

Testa bromsarna för korrekt funktion. Kontrollera alla anslutningar, säkringar och brytare om bromsarna inte fungerar på rätt sätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86506.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.