Ground Effekter av en 3rd Gen Camaro

Älska det eller hata det, den tredje generationen - 1982-1992 - Camaro var ingenting om inte revolutionerande i termer av estetik och aerodynamik. The Flying Wedge s kantighet linjer var en studie i funktionella estetik, vilket bära allt det bästa som tidigt 80-Engineering hade att erbjuda. Men tiden marscherar på, och den obevekliga sanningen av aero vetenskap stoppar för ingen människa. Så det är bara rättvist att se tillbaka och ompröva där GM fick det rätt, där företaget gjorde fel och hur vi kan tillämpa dessa lärdomar att mest effektivt visa vår kärlek till Bon Jovi, New Jersey och mullets. The Ground Effect Defined

Orden "ground effect" faktiskt lyssna tillbaka till flygindustrin och se vad som händer under ett flygplan vid start och landning. Bomber piloter på 1930-talet och 1940-talet var några av de första att märka marken effekten, tendensen av ett flygplan för att studsa uppåt när det närmade sig landningsbanan under en brant landning. Det var senare bestämdes att denna bounce var faktiskt flygplanet slår en stor luftkudde komprimerad med vingarna och flygkroppen. Ju större flygplanets uppåt beck - eller "anfallsvinkel" - ju mer luft komprimeras för att mjuka upp flygplanets landning. Därför jumbojet mark med näsan pekade mot himlen: den höga anfallsvinkeln ökar kudden markeffekt
Ground Effect i Bilar Till Salu

bilar som. tredje-gen Camaro använda en biprodukt av marken effekten att hålla bilen limmade till väg med hög hastighet. På samma sätt att ökning av mängden av luft under ett flygplan - genom att komprimera den - kommer boj ett plan uppåt, minskar luftflödet under en bil kommer att skapa ett vakuum som suger den nedåt. Det finns tre grundläggande sätt att bli av luft under bilen: du kan accelerera luftflödet under bilen genom att antingen jämna botten av chassit med en platt "belly pan," du kan accelerera flödet genom att släppa golvet i bilen närmare vägen eller så kan du använda en "air-dammen" under den främre stötfångaren och "kjolar" på sidorna för att hålla luften från att gå under bilen i första hand. Camaro s marken effekter, särskilt den främre stötfångaren har luft dammen, arbete på den sista principen att hålla luften går runt eller över kroppen istället för under den.
Frontal Area och Drag

undersidan av de flesta bilar, tredje-gens ingår, är några av de mest aerodynamiska platser på jorden. Kilens upphängningskomponenter - oljetråg, främre tvärbalk, drivaxel och axel - ha aerodynamik en ladugårdsdörr. Dessa komponenter orsakar trycket att spika, skapar en luftkudde som vingarna på en stråle som tvingar chassit uppåt. Den enskilt viktigaste delen av Camaros marken effekt kit är frontspoilern, eftersom det är det som håller det mesta av luften ut. Men luften dammen skapar ett problem i form av ett större frontal yta, eller en ökning av den mängd luft som bilen har att pressa ur vägen. Detta orsakar en ökning av trycket på framsidan av bilen, vilket sänker dess topphastighet. GM: s work-around lösning på detta problem var att dra nytta av detta mycket högt tryck zon genom att placera Camaros kylargrill öppning i luften dammen själv. Detta ger Camaro goda kylegenskaper i hög hastighet för storleken på dess radiator och grillöppningen.
Hood

Tro det eller ej, de tredje-gen huva är en viktig del av sin mark-effekt strategi. År 1985 införde GM en huva med bakåtvända jalusierna - små ventilationshål - att många i pressen misstog för en något pretentiös och oklok styling cue. Men de är där av en anledning. Den Camaros kylning strategi bygger inte på massor av långsamma luft, men en mindre mängd av mycket högt tryck luft. Efter att ha passerat genom kylaren - vilket ökar lufttrycket ytterligare genom upphettning - att luften måste ta vägen någonstans. Utan något sätt att ventilera trycket, kommer att luft blåser glatt in i vakuum under dina chassi och helt motverka syftet med ett slipat effekter paket. En av de bästa sakerna du kan göra för att optimera din mark effekter paketet är att göra jalusierna funktionella - om bilen kom med icke-funktionella enheter - eller för att installera en louvered huva om du inte redan har ett. Om du letar efter makt, glömma den idiotiska, framåtvänd huva scoop och gå med en kall luftintaget, som drar luft från högt tryck zon på toppen av din främre hjulhusen.

Optimera Chassis
p Om du är en av dessa framåttänkande typer, så har du förmodligen redan fått ett par idéer från avsnitt 2. Sänkning ett chassi ser bra ut och fungerar när det gäller aerodynamik och hantering, men sänk mer än den bakre kan ha en del överraskande fördelar. Lägga några graders rake på detta sätt kommer att skapa ett slags venturi effekt under bakre delen av bilen, ökande stabilitet i hög hastighet på bekostnad av viss stabilitet under snabb vänster-höger övergångar. Men om du inte är dragracing, kanske du vill gå till en jämn sänkning jobb att upprätthålla köregenskaper. Installera en plåt belly pan, men kommer att vara till nytta hela vägen runt genom att minska motståndet under chassit och samtidigt öka downforce. Som av 2012, har ingen en premade belly pan för tredje-gen Camaro, så du måste göra din egen. Bara se till att lämna bestämmelser för ventilerna att kyla transmission och differential, och inte ens tänka på att använda en belly pan såvida du också använder en luft-utsugshuv att upprätthålla luftflödet genom kylaren.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96889.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.