Vilka är de fyra huvudkomponenter Automotive Paint

Automotive färg består av ett bindemedel, ett lösningsmedel, en tillsats och ett pigment, enligt John Pfanstiehl, författare till "Automotive Paint Handböcker:? Paint Teknik för auto entusiaster och kropp Professionals Shop . " Även om du kan normalt bara se pigment, de andra delarna arbetar tillsammans för att skapa både grundläggande och anpassad färg jobb. Om du planerar att måla en bil, bekanta dig med grunderna i var och en av dessa komponenter. Pärmar

Du bara märker bindemedlet - den viktigaste ingrediensen i billack - i en dålig färg jobb. Bindemedel kan vara tillverkade av harts, en torkande olja eller plast. Pfanstiehl säger att det finns tre typer av bindemedel: lacker, en del emalj-och tvådelade emalj. Antingen akryl eller nitrocellulosa, lacker är olagligt att spruta in föroreningar kontrollerade områden, enligt Bil Craft.com. Även lätt att använda, lacker behöver mycket underhåll. Endels emalj - akryl eller alkyd - kostar mindre än tvådelade emaljer, tillverkade av epoxi eller polyuretan. Även svårare att spraya och dyrare, tvådelade emaljer håller längre.
Lösningsmedel

Lösningsmedel gör färgen mer vattniga och tunna. Ett lösningsmedel kan vara antingen en tunnare, om de används på lack, eller en reduktion, om de används på emaljen.
Tillsatser

En valfri komponent billack , tillsatser utgör bara en liten del av färgen. Enligt Pfanstiehl, kan en tillsats användas för att uppnå snabbare härdning, en större glans eller andra speciella egenskaper. Den dyraste delen av färgen, den Addera Pigment

pigment bestämmer färgen på bilen. Pigment finns i fasta ämnen, metallic och tri-kappor, med varierande svårighetsgrad i ansökan. Det enklaste att tillämpa, har fasta funnits längst och alltid ser likadana ut från alla vinklar. Metallic, svårare att tillämpa än fasta ämnen, innehåller extremt fina metalliska eller partiklar glimmer som glittrar, vilket gör att bilen verkar sparkly, särskilt under solen. Tri-rockar, som består av tre olika skikt, är de svåra att tillämpa och även den dyraste. Enligt Pfanstiehl, tri-rockar få sin pärla look från tre skikt: ett färgskikt, en pearl coat och en klarlack. Tjusningen av en tri-coat är en glimt av en annan färg, skiljer sig från den huvudsakliga färgen på bilen, sett från en annan vinkel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84299.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.