Hur man bygger en lyftanordning för en lastbil

Många off roaders och fyra hjul entusiaster drive är intresserad av att uppgradera sina fordon för att prestera bättre i off vägförhållanden. En särskild typ av fordon modifiering är "hissen", där kroppen av trucken lyfts några inches högre än fabrikens specifikationer för att ge mer utrymme, både av lera och av däck. De flesta entusiaster ser också det billigaste sättet att utföra en viss typ av modifiering så de får mer valuta för sina dollar. Följande metod för att bygga din egen lift kit för varje lastbil med bladfjädrar är billigt, snabbt och effektivt för att få mellan 3 och 5 inches mer utrymme mellan däcken och sängen. Saker du behöver
Steel stock
Handheld kvarn
Welder Flighter Long eftersläpning /U bultar
Jack
Ratchet set
Visa fler instruktioner

1

Undersök bladfjädrarna i sin nuvarande utformning. Den grundläggande inställningen är fjädrarna är bultade till toppen av axeln med lång eftersläpning U-bultar eller skruvar fördröjning. Mät den aktuella längden av bultarna används för att hålla dina bladfjädrar på plats. Lägg till att numret till den totala hissen du vill åstadkomma (säkert upp till 5 inches). Tillsätt 1 tum till det totala antalet och det är längden på ersättning skruvar du behöver köpa.
2

Använd kvarnen för att skära ut en 4 tums avsnitt av stål lager. Om en del av stålmaterial är inte tillräckligt tjock för att mäta upp till önskad hiss, lägg sedan till en annan avdelning på toppen. När du har uppnått önskad höjd, häftsvets stålet tillsammans. Upprepa för den motsatta sidan.
3

Lossa skruvarna som håller dina bladfjädrar till axeln på ena sidan av lastbilen. Använd jacken för att lyfta lastbilen tills bladfjädrarna är fria från axeln. Skjut häftsvetsas stålmaterial mellan bladfjädrarna och axeln och sätt i de nya eftersläpning /U bultar i urtagen. Dra åt muttrarna ned något för att hålla fjädrarna på plats. Upprepa processen för den andra sidan och dra sedan åt bultarna ner till tillverkarens specifikationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/82973.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.