Hur att mod en Nissan ECU

Ändra elektronisk styrenhet - eller ECU - på din Nissan kan förbättra både el och gas körsträcka genom att göra din motor mer effektiv. Du kan också köpa ett chip för en bråkdel av vad andra modifieringar kosta och installera det själv med mycket få verktyg. Även om du inte kan förvänta dig att förvandla din bruksbil i ett gas-läppja racerbil med bara en liten förändring till datorn, kommer en bra chip ger dig blygsamma men märkbara prestandaförbättringar. Saker du behöver
Nytt chip
skruvmejsel
Rengöring material
dubbelhäftande tejp
Visa fler instruktioner
1

Hitta en mekaniker med en dynamometer för att få en basnivå för kraften i din bil. Du vill se till att chipet har gjort sitt jobb och vinster kommer sannolikt inte att vara tillräckligt stor för att du ska märka utan opartisk mätning. Spela baslinjen makt eller siffror acceleration.
2

Parkera bilen på en plan, jämn yta. Öppna huven och koppla loss den positiva och negativa polen från batteriet.
3

Lokalisera ECU i motorrummet. Det är en svart plastlåda med flera buntar med tråd som går in i den. Dess position kommer att variera beroende på vilken modell av Nissan du arbetar med.
4

Koppla kablarna som måste anslutas till chipet. Återigen, det beror på märke och modell. Läs dokumentationen som medföljde chip för exakta buntar som måste flyttas.
5

Anslut trådarna från chipet tillbaka till ECU. Återigen, konsultera dokumentationen med din chip för de exakta trådar som behöver anslutas. Tänk på att vissa marker har extra sladdar kommer ut som är utformade för att anslutas till en smart telefon eller bärbar dator så att bilen kan individuellt avstämd.
6

Återanslut batteriet och starta bilen. Kontrollera att det inte finns några konstiga ljud och inga ovanliga lampor streck. Allt detta är tecken chipet inte fungerar som avsett. Gå tillbaka och kontrollera installationen och kontrollera att allt är i rätt läge. Om du inte kan stoppa chipet från att ge en lätt kontrollera motorn sedan besöka en professionell installatör eller kontakta chip tillverkarens kundsupport.
7

Rengör området på toppen av ECU med rengöringsmedel. Var noga med att ta bort smuts, fett eller olja som kan hindra den dubbelhäftande tejpen fastnar. Montera chip på platt plast ovanpå ECU med dubbelhäftande tejp.
8

Återbesök dynamometern eller dra remsan och kör samma test du körde innan. Jämför siffrorna och beräkna prestandavinster. Se till att vinsterna är inom vad chip tillverkaren lovade och vad du förväntade dig. Om de inte är så ska du kontrollera installationen eller kontakta chip tillverkaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96039.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.