Hur man bygger en Dual-12 Portad subwoofer

Det finns många typer av baslådor, som alla kan producera varierande bassvar baserat på en persons behov. Portade lådor används vanligtvis för tillämpningar som kräver en djupare ljud med högre respons, i motsats till slutna lådor, vilket ger en tätare ännu mjukare respons. Konstruera din egen portad låda kan spara dig pengar och möjliggöra anpassad dimensionering, placering och stil för att tillgodose dina behov. Saker du behöver
Måttband
3/4-tums fiberplattor medelhög densitet (MDF) katalog Bordssåg
Sticksåg
trälim
PVC rör
Hammer
Skruvar
Skruvmejsel
Terminal cup
Högtalarkabel
Matta (tillval) katalog mattlim (tillval) katalog spikpistol (tillval) katalog Router (tillval) katalog Spray färg (tillval)
Visa fler instruktioner
Utforma subwoofer
1

Läs dokumentationen som medföljer den subwoofers för att hitta tillverkarens rekommenderade volymen för en portad låda. Denna information kan hittas på nätet om produkten manualen är inte tillgänglig. Den del av fordonet där subwoofern rutan ska placeras med ett måttband
2

Mät. Se till att det kommer att finnas tillräckligt med avslut på detta område för att installera baslåda utan några hinder. Addera 3

Figur volymen på subwoofern rutan med hjälp av mätningar i Steg 2. Var noga med att subtrahera 1,5 inches från varje mätning att ta hänsyn till tjockleken hos den 3/4-inch MDF som kommer att användas. Multiplicera höjd, bredd och djup i rutan, och sedan dividera detta antal med 1,728. Detta motsvarar den interna kubikfot volymen för subwoofern rutan.
4

Justera mätningarna från steg 3, så att den inre kubikfot volym motsvarar tillverkarens rekommenderade volymen.
Bygga subwoofer
5

Gör en lista på de olika styrelseuppdrag mätningarna behövs för att göra din box, och sedan klippa ut dem från arket av MDF med en tabell såg.
6 < p> Klipp två runda hål i MDF där subwoofers kommer att placeras med hjälp av en router eller en sticksåg. Subwoofern dokumentation kan omfatta en skärande mall eller inbyggnadsmått hål som hjälper dig storleksanpassar hålen.
7

Limma alla sidor av lådan tillsammans med trälim. Använd en spikpistol (tillval) på kanterna för extra stabilitet. Kontrollera att limmet sitter ett par timmar för att säkerställa ett gott fäste.
8

Skär ett cirkulärt hål i baksidan av lådan för att tillåta montering av en terminal cup. Terminal koppar kan hittas på bildelar butiker eller online.
9

Skär ytterligare cirkulärt hål i sidan av lådan till huset PVC-porten. Den rekommenderade hålstorlek och längd för PVC-rör kan hittas i subwoofern dokumentation.
10

Skär PVC-rör med en sticksåg till angiven längd. Du kan sprayfärg röret att göra renare installation look.
11

Ansök mattan lim till trä, sedan sträcka mattan runt rutan, säkra den med häftklamrar för att säkerställa en smidig beläggning. (Omfattar lådan med mattan är valfritt.) Skär hål i mattan för subwoofers, terminal kopp och hamn.
12

Skjut PVC-rör i porten hålet, med hjälp av en hammare för att knacka lätt det spola med mattan. Skruva två 1 1/2-tums skruvarna genom sidan av lådan i PVC-röret för att säkra porten till boxen.
13

Installera terminalen koppen i hålet på baksidan av lådan med skruvar. Anslut de positiva och negativa ledare av högtalarkabeln till terminalen koppen för att tillåta anslutning till subwoofers. Mest högtalarkabel finns i butiker bilstereo är märkt med ett "+" symbolen på den positiva sidan och ett "-". Symbol på den negativa sidan Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87307.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.