Cat-Back Exhaust Beskrivning

Cat-back avgassystem kan öka hästkrafter, vridmoment och bränsleekonomi utan att påverka utsläpp alls. Cat-backs har kommit i förgrunden i gör-det-själv fordon modifieringar för deras effektivitet, i enlighet med god lagstiftning och enkel installation. För pengarna, det finns lite annat du kan göra för att förbättra ditt fordons prestanda och personlighet. Beskrivning

"Cat-back" är en förkortning för "katalysator tillbaka," som omfattar varje del av ditt avgassystem annan än den katalysator (er) och avgasgrenrör (s). Katalysatorer är i allmänhet så nära utblåsningsgrenrören som möjligt, och många är direkt ansluten till dem, vilket innebär att cat-back system i vissa bilar kan utgöra nästan hela avgassystemet. Addera Components

En katt-back-system består av en primär rör som bultar direkt omvandlaren (s), som går under bilen därifrån till bakaxeln. De side-exit avgassystem populära med vissa muskel-bil entusiaster avspjälkar därifrån och dumpar direkt framför bakhjulen efter att ha passerat genom ett par halsdukar. Men de flesta cat-backs använder en U-formad stigarröret som går över bakaxeln för att ansluta till en hög flödande ljuddämparen bakom stötfångaren.
Crossover Alternativ

Om din motor är "V" konfigurerade (V6, V8, V10 eller V12) med två katalysatorer, kommer en katt-back-system innehåller ofta en crossover X-pipe som bultar direkt till katterna. Den X-pipe balanserar avgastryck mellan de två rören, vilket är väl dokumenterat att öka hästkrafter, vridmoment och bränsleekonomi. X-rör smälter motorns bankens ljudvågor tillsammans på ett linjärt sätt, vilket innebär att de tenderar att ge avgaserna en smidigare och mer "high-tech" avgasljud än gammaldags rak balans rören.

Ljud Alternativ

Många bilar erbjuder medger ett antal alternativ för att finjustera bilens motor not. Ett av dessa alternativ inkluderar resonatorer, som i huvudsak små halsdukar som bidrar till att dämpa högfrekventa ljudvågor innan de kommer till den viktigaste ljuddämparen (s). Många eftermarknaden resonatorer är i huvudsak rakt igenom glasspacks (aka "cherry bomber") som absorberar drönare innan den har en chans att vibrera ljuddämparen.
Installation

En anledning till att cat-backs är så populärt med DIY publiken är att de är i allmänhet mycket lätt att installera. Nästan alla avgassystem antingen bult till katalysator (er) eller slip-fit ​​med ett avgassystem klämma. Resten av systemet är upphängd i metall hangarer som oftast kommer att glida rätt ut av gummit avgassystem isolatorer, så systemet är nästan alltid kommer att vara en två-till tre-timmars "bolt-in" proceduren. Det värsta scenariot är att du kanske måste skära systemet lager avgaserna i bitar för att ta bort det, men ett sådant förfarande kan ta men några minuter med en tigersåg och /eller kvarn.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84048.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.