Hur Vattentät en 4wheeler

Även om du inte är helt vattentätt en 4x4, kan du kraftigt öka fordonets motstånd mot vattenskador eller vid stopp ute på djupt vatten genom att förbättra vattnets motstånd motor, drivlina och elektronikkomponenter. Detta åstadkommes genom att flytta intaget och andas rören till högre mark. Observera att elektronik som motorns styrenhet är omöjliga att vattentäta, och därmed försiktighet bör beaktas att inte låta din bil att bli helt dränkt. Saker du behöver
intag snorkel
Tjugofem meter 5/16 tums bränsleledning slang
Visa fler instruktioner
1

Installera ett kit intag snorkel. Den största sårbarheten i ett 4x4 är om intaget blir nedsänkt i vatten. När detta händer, kommer motorn inta en stor mängd vatten och antingen stall ut (om du har tur) eller hydro-lås (som förstör motorn och strängar du var 4x4 dog). Den installationen kräver att du borra ett stort hål i plåt med airboxen, sedan installera en färdig sats som omplacerar luftfiltret upp högt nära toppen av vindrutan.
2

Förläng din differential, överföring fall, överföring andningsventiler linjer. Du kan använda 5/16th tums bränsleledning att köra tillägg för alla dessa komponenter, som kommer att använda ungefär tjugofem meter slang. Dessa komponenter har oftast korta slangar som är klippt till underredet. Genom att köra dessa rader upp till toppen av motorrummet, kommer du låta andningsventiler raderna inte att vara nedsänkt när på djupt vatten.
3

Använd hög kvalitet syntetiskt fett för att smörja alla suspension komponenter. Vatten kommer in upphängningskomponenterna och spola bort fett. Genom smörjning före och efter ett djupt vatten utflykt, kommer du att se till att upphängningskomponenter väl smorda och inte binda eller förtid slits ut.
4

Ta bort mattor från din inredning. Genom att ta bort mattan och köra med en naken stål golv, kommer vattnet blöt inte i mattan och främja mögel. Detta ökar bullret vid körning, men kommer att göra rengöring ut din 4x4 mycket lättare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87278.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.