Skillnad mellan primär och sekundär bromsbackar

Bromstrumma system verka som något av en anakronism i dagens högteknologiska värld av låsningsfria system och kraftfulla skivbromsar. Men, liksom många arkaiska mekanismer, trumbromsar är egentligen ganska smart, uppvisar dussintals subtila lite design funktioner som gör hela enheten mer än det verkar vara. Men för att förstå vad som skiljer den primära skon från den sekundära, hjälper det att veta hur bromstrummor arbete. Utlösa Primär Sko


Det finns många olika varianter på trumbromsar tema, men de flesta arbetar på en liknande princip. Bromsen själva mekanismen börjar vid hydraulisk servo, som använder vätsketryck - levereras av huvudcylindern - att driva en kolv och stång. Denna stav ansluter sig allmänt till den övre änden av den främre, eller primär, bromsback, den nedre änden av skon fäster en pivot. När stången pressar på skon, det svänger utåt och pressar mot insidan av spinnhjulet trumman. Friktion mellan skons friktionsmaterialet och trumman saktar trumman.
Självaktiverande Bromsar

självaktiverande bromsar dra nytta av en intressant aspekt av geometri i trumbromsen mekanism. Med mekanism ovan (känd som en duo-servo eller självförstärkande systemet), kommer alla bromskraften från huvudcylindern, vilket innebär att antingen föraren har att leverera alla bromskraften, eller att bilen behöver att använda ett power-assist mekanism för att öka kraften. En självförstärkande bromsback använder en pivot lite snett med axeln och rotation av hjulet, så, när servo trycker på den, rotation av trumman kilar skon nedåt och mot trumman. Så, tar bromsen skon del av energin från trumman och använder den för att förbättra bromseffekt.
Utlösa Sekundär Sko


På mindre bilar, bromsservon kommer ibland att använda en dubbelsidig kolv som aktiverar de främre och bakre bromsbackarna, kallad "icke-servo" eller "ledande-släpande" arrangemang. Men om de självförstärkande system som de flesta fordon använder, ansluter den nedre pivot på framsidan skon till en rörlig stång eller platta, som ansluts i sin tur till botten av den bakre - sekundär - sko. Den övre delen av den sekundära fäster vid en pivot, när den främre eller primär sko träffar trumman och kilar mot den, shoves sin svängtapp bakåt på den bakre skon (som kan eller inte kan vara självförstärkande) och tvingar den mot trumman. Således gör bakre skon mest av inbromsning och den främre skon primära uppgift är att engagera den bakre skon.
Vad är skillnaden?

Eftersom bakre skon inte de flesta av bromsning, måste det vara lite längre än den främre skon, annat än att de två är oftast identiska när det gäller design och friktionsmaterial. Den kortare och mindre greppvänlig främre skon tillåter lite mer progressiv engagemang, vilket är särskilt viktigt med den något mer lock-up-benägen självförstärkande bromsbackar. Så, med ett kortare, självförstärkande främre sko och en längre, icke självförstärkande bakre skon gör för bromsar som ger bra bromskraft med mer linjäritet än en helt självförstärkande arrangemang skulle.

Undantag

Ofta, utan servo eller leda-släpande system kommer att använda utbytbara främre och bakre bromsbackar. Den icke-servo systemet kan komma undan med detta eftersom det gäller samma tryck på båda skorna. Alternativt kan en självförstärkande systemet använder främre och bakre skor som är lika långa, men använder olika typer av friktionsmaterial att modulera dynorna engagemang styrka för antingen främre eller bakre applikationer. Till exempel kan en främre skons friktionsmaterial innehålla lite mer koppar än bak, vilket gör det lite mer hala och lättare att modulera. Men, eftersom skon är längre än den annars skulle vara, kan det ändå ge samma mängd grepp som den skulle göra om det var kortare men innehöll mindre koppar. Slutligen, är den primära skon inte alltid på framsidan, vissa program placerar primära skon på baksidan, och den sekundära på framsidan

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96892.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.