Hur Ljusare en 1980 Corvette

Lightening ditt 1980 Corvette är en av de enklaste och mest kostnadseffektiva sätt att lägga till hastighet och prestanda på din bil. Det finns många sätt att lätta en Corvette, sträcker sig i svårigheter och kostnader från att ta bort onödig hårdvara att helt se över motorn och drivlinan. Omfattningen av den företagna ändringen beror på din användning. I de flesta fall är ljusare en Corvette gjort för att göra bilen race klar. De flesta av de ändringar som diskuterats här kan utföras på en dag och med hjälp av grundläggande hand-och elverktyg. Saker du behöver Review, komplett uppsättning av amerikanska och metriska skiftnycklar och uttag
Vanliga elverktyg
Reservdelar
Visa fler instruktioner
1

Ta bort alla onödiga delar och material från fordonet. Börja med att ta bort reservdäcket, akut jack (om sådan finns), och någon innerdörr och paneler streck. Nästa, ta bort båda sätena (som förarsätet kommer att ersättas med en lättvikts racing variant), inredning mattor, ljuddämpande material och annat på insidan av bilen så att allt du har kvar är en karg stål golv. När du har tagit bort de ovan nämnda poster från insidan av bilen du tar bort luftkonditionering och värmesystem från under huven, eftersom dessa poster tjänar ingen nytta på denna punkt.
2

Ersätt alla fabriken karossdelar med paneler kolfiber. Kolfiber är mycket mer hållbara och lättare än glasfiber och är ett idealiskt val för denna applikation.
3

Välj en lättvikts racing stol som passar dina behov. Du kommer att vilja se till att sätet konturer din kropp och att den passar inuti bilen lätt. Du kommer också att behöva installera aluminium dörr och paneler bindestreck för att ersätta de gamla du tog bort.
4

bort bilar motor och helt isär den ner till den nakna blocket. Släng den gamla motorblock och välja en ny lättvikts racing kvarter tillverkade av antingen aluminium eller magnesium eftersom dessa material är upp till 30 procent lättare än deras järn motsvarigheter.
5

Välj en uppsättning av cylinderhuvuden. Det vanligaste valet för denna komponent är aluminium, men om du väljer en magnesium blocket bör du använda magnesium huvuden så att materialen värme och kyla i samma takt. Efter välja och installera ditt topplock kommer du vill välja en prestanda grenrör aluminium intag, vilket kommer att raka uppåt om 40 pounds av fordonets vikt.
6

bort och ersätta alla drivlinekomponenter med aluminium motsvarigheter. Detta inkluderar drivaxeln, differential, axlar och fjädringskomponenter. Den sista ändringen ska ersätta alla fordonets hjul med ditt val av varianter aluminium racing.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96067.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.