Torque Converter Vs. Kugghjul

En momentomvandlare som är korrekt anpassad till utväxling kan vara skillnaden mellan en ras vinnare och en motor-bogging röra. Dessa två faktorer arbetar nära med motoreffekt band för att skapa en kombination som är både snabb och tillförlitlig. Power-Band

kraftproduktionen i de flesta motorer tenderar att falla av under ca 1500 RPM. Om en motor är tillåtet att ingripa hjulen under denna punkt utan tillräcklig mekanisk hjälp, kan det mosse ner eller ens stall. Addera momentomvandlare

En momentomvandlare är ansvarig för att hålla en motor ovanför detta "fall-off"-punkten, men måste anpassas till de redskap för att se till att de ger hävstångseffekt när TC gör ingrepp.
Skuldsättningsgrad

När momentomvandlaren har engagerat överföringen, faller jobbet att utnyttja motorns låga varvtal potential till växlarna. Om växeln är alltför numeriskt låg kommer motorn mosse.
Interaktion

momentomvandlare uppgift är att hålla bort motorn ingrepp tills motorns maximala vridmoment uppnås, och skuldsättningsgraden jobb är att hjälpa motorn komma därifrån till hästkrafter topp.
Ersättning
p Om omvandlaren stall hastighet är för låg, kan numeriskt högre växel hjälper till kompensera motorns brist på lågt varvtal vridmoment och accelerera utan alltför mycket bloggat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84005.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.