DIY DC till AC-ström Växelriktare

Effekt inverterarkretsar används för att förse hushåll växelström elektrisk energi när endast en likström elektrisk energikälla är tillgänglig. De flesta kommersiellt tillgängliga växelriktare ger ett gränssnitt för att ansluta till en bil eller annat 12 volts elektriska system.A hemlagad strömriktare elektrisk krets kan konstrueras med två transistorer, fyra motstånd, en kondensator, en elektrisk transformator, elektrisk tråd och en 12 volts batteri. Principen om Operation

En makt inverter krets omvandlar likström elektrisk energi till växelström elektrisk energi. För att göra detta måste kretsen göra tillgängliga elektrisk ström bakåt med ett intervall, eller svänga.

När den elektriska energin har omvandlats till en oscillerande form kan den elektriska energin ändras genom användning av en transformator. En transformator kan stega spänningen i kretsen upp eller ner efter behov. Addera Fabricating växelriktarkretsen

att konstruera växelriktarkretsen, behöver du två hög effekt PNP bipolära, två 820Ω motstånd, två 82Ω motstånd, en 0.47μF polariserad kondensator, en 24 volts mittuttag transformator, och ett 12 volts batteri. För att göra de elektriska anslutningar mellan komponenterna, behöver du även elektrisk tråd, elektriska tänger, elektroniska (kolofonium kärna) lödtenn och en lödkolv

Anslut den negativa kondensator ledningen (som är märkt med en. "-" På kondensatorn hölje) gemensamt till en av transformatorns prisklass på mittuttag sida. Anslut den andra terminalen transformatorn änden på mittuttag sidan till den positiva kondensatorn bly.

Anslut en av huvudrollerna i den första 820Ω motstånd gemensamt till den positiva kondensatorn bly och till kollektorn ledningen på första transistorn. Anslut den fria ledning på första 820Ω motstånd gemensamt den första 82Ω motstånd och till basen ledningen på den andra transistorn.

Anslut en av huvudrollerna i den andra 820Ω motstånd gemensamt till den negativa kondensatorn ledningen och till kollektorn ledningen på den andra transistorn. Anslut den fria änden av den andra 820Ω motståndet gemensamt till den andra 82Ω resistor och till basen ledningen på den första transistorn.

Anslut fria leder hos de två 82Ω motstånden tillsammans med emittern leder från båda transistorerna, och bifoga den positiva polen på batteriet till denna elektriska gemensamma. Anslut den negativa batteripolen till centrum-kranen på transformatorn. Spänningen över terminalerna på transformatorn sida som saknar en center-kran kommer att vara 120 volt växelström.

För bästa resultat, löda alla elektriska skarvar.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83837.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.