Hemlagad Huvudvärk Rack

Begreppet "huvudvärk rack" är lite av en missvisande. Korrekt konstruerade, förhindrar rack som monteras på framsidan av en pickup ask och sträcker sig upp, ger täckning för bakrutan av pickup hytt, huvudvärk, eller halshuggning från lastförskjutning framåt i rutan på lastbilen. Huvudvärk rack kan vara mycket utilitaristisk i konstruktion eller ganska dekorativ. Det är ibland konstruerat för att innehålla en störtbåge och fästen för off-road körning lampor. Dekorativa Huvudvärk Rack

Dekorativa huvudvärk rack kan byggas om av lättmetall material. Använd tunga slangar metall fyrkantiga, 2 tums fyrkant med en åttondels tum väggar, till exempel, för att ge intryck av ämne för rack. Det blir lättare att svetsa tvärbalkarna till detta tyngre metallram.

Några dekorativa huvudvärk rack använder skära metall arbete för tvärbalk. Dessa speciellt skurna bitar av plåt kan skildra jakt eller västerländska scener. Det inre av huvudvärk rack bör tillåta sikt bakåt genom bakrutan.

Ser trevligt när den är monterad på en pickup, erbjuder denna typ av huvudvärk rack lite skydd för föraren och passageraren i lastbilen och bör inte användas i situationer där skiftande laster kan utgöra en fara.
Utilitaristiska Huvudvärk Racks

Pickup förare som dra tunga last som kan skifta framåt behöver en huvudvärk rack som skyddar hytten och dess passagerare. Massor av rör eller stockar kan vara dödliga om de skiftar fram och krascha genom bakrutan på hytten in i kupén. För lastbilar som används för att dra dessa typer av material, tunga material och byggteknik allmänhet används.

Ramverket ofta är gjord av 2 tum fyrkantsrör med kvartal tums väggar. Det inre av ramen kan fyllas med vilket som helst antal material beroende på utseendet ägaren önskningar och styrkan som behövs i huvudvärk rack. Vanliga material är öppna metall grill arbete, metallstänger eller metallrör. Oavsett material väljs det bör ge synlighet på baksidan av lastbilen.

Svetsar används för att montera en utilitaristisk huvudvärk rack bör utföras av en kvalificerad svetsning tekniker.

Montering av Huvudvärk Rack

Dekorativ huvudvärk rack är ofta bultas fast i läppen av lådan bakom hytten. Utilitaristiska huvudvärk rack kräver mer omfattande montering och kan innehålla bultning en förlängd del av räcket i insatsen uttag i pickup rutan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83927.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.