Hur klär jag upp min Ford 427 motor?

Den 427 var en av Fords största big block motorer i personbilar. Först tillverkas i 1963, var det 427 känd för sin förmåga att nå höga varvtal utan att offra vridmoment vid låga varvtal. Tyvärr var 427 utrustad med standard exteriör utrustning, vilket gjorde ingenting för att förbättra sitt utseende. Idag, en mängd av klä upp delar är tillgängliga för 427 som dramatiskt kan öka dess utseende. Att hitta dessa delar till en 427 är lite svårare än för vissa andra typer av motorer, men komponenterna är enkla att installera. Saker du behöver
luftventil Cleaner Review omfattar
Ventilkåpa packningar
Packning sealer
Vatten hals
Oljetråg
Remskivor
tändkabeln hägrar

Visa fler instruktioner
1

Byt beståndet ventilen täcker med en eftermarknad lock. En mängd olika eftermarknaden ventilkåpor finns för 427. Chrome är den mest populära finish, men ventilkåpor finns även i en matt svart finish. Om motorn är utrustad med armarna rullvipparm, se till att köpa ventilkåpor utformad för att rymma dessa vipparmar. Nya ventilkåpan packningar och packning sealer kommer att krävas vid byte av ventilen täcker.
2

Byt lager montering luftrenare med en eftermarknad enhet. Eftermarknaden luftrenare är förmodligen den enklaste komponenten att installera och kan dramatiskt förbättra utseendet hos motorn. Traditionella runda luftrenare församlingar är det mest populära designen, men ovala och även triangelformade luftrenarkomponenter församlingar finns också tillgängliga. Chrome är den mest populära finish, men luftrenare församlingar finns även i matt svart, guld, blå och röd finish. Blått är ofta en populär färg för Ford entusiaster eftersom det bäst matchar färgen på de flesta Ford motorblock, inklusive 427.
3

Byt halsen lager vatten med en eftermarknad enhet. En vatten hals är ibland kallas en termostathuset, och är belägen på framsidan av insugningsröret. Eftermarknaden vatten halsar är vanligtvis endast tillgängliga med en kromad finish. Även vattnet halsen är en förhållandevis liten del, är uppmärksamhet det ofta de små komponenter som kan ställa in motorn isär. Det kan vara svårare att hitta en eftermarknad vatten halsen för en 427, men de tillverkas. Till skillnad från lager vatten hals, som använder en packning, använder eftermarknaden vatten halsen en enda gummi O-ring för att täta vattnet halsen till insugningsröret. Eftermarknaden kommer nästan säkert att komma med O-ringen.
4

Byt pan lager olja med en eftermarknad pan. Byta pannan lager olja är kanske det svåraste estetisk förbättring, eftersom motorn vanligtvis måste avlägsnas från fordonet. Eftermarknaden oljetråg för 427 är vanligtvis tillgängliga i endast krom, mattsvart, och slutar guld. När du handlar för ett oljetråg, skulle det vara klokt att investera i en stor volym pan, snarare än ett lager byte-sized pan. Hög volym kastruller lagra mer olja och är speciellt utformade för att ge oljepumpen med en kontinuerlig tillförsel av olja när fordonet vänder ett hörn skarpt eller acceleratorer plötsligt från en död stopp.
5

Uppgradera beståndet trissa system med en eftermarknad systemet. De 427 använder flera remskivor på framsidan av motorn, vilket överför den energi som produceras av motorn till motorns olika tillbehör via drivremmar. De 427: s lager svarta trissor kan ersättas med eftermarknaden kromade remskivor. Tänk på att räkna antalet spår i lager remskivor innan du köper eftermarknaden enheter, som inte alla 427s har samma antal bälte lundar.
6

Installera gnista vävstolar tändkabeln. Den 427: s tändstift ledningar fäster vid endast fördelarlocket och till varje enskild tändstift. Även effektiv trådarna tenderar att se oorganiserad när de hänga över ventilkåpor. Tändkabeln vävstolar finns för 427, och skruva till botten av varje ventil locket med ventilkåpan s bultar. Varje tändkabeln kan sedan dras genom slitsar i vävstolen för att ge en organiserad utseende.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83848.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.