Oljesticka Instruktioner

Lägga en eftermarknad mätare oljetryck till en bil är en bra idé och inte svårt att installera. Många nya bilar har inte kommit med mätare oljetryck utan istället förlitar sig på "idiot lampor." Dessa lampor övervaka minsta erforderliga oljetryck och varna föraren genom att belysa en varningslampa på instrumentpanelen förrän det finns ett problem. Att ha en mätare oljetryck låter föraren övervaka temperaturen motorolja och olja skick löpande, hjälper till att förhindra allvarliga motorproblem och kan hjälpa till att upptäcka framtida problem i motorn. Saker du behöver
1/4-tums fast nyckel
Phillips skruvmejsel
Oljetrycksmätare kit
teflonband
Visa fler instruktioner
Lokalisera Vevhus Plug

1 Lokalisera kontakten på sidan av blocket.

Leta fabriken kontakten på sidan av motorblocket. Detta är en bult installeras på den plats där en trycksensor skulle gå om det hade installerats i motorn. Pluggen är enkelt lokaliseras på den övre sidan av motorblocket under utblåsningsgrenrören och tjänar ingen annan funktion än att fylla det gängade hålet. Ta bort den genom att skruva loss pluggen i moturs riktning med 1/4-tums fast nyckel.
2 Dra mätaren ordentligt.

Förbered sensorn för installationen genom att linda Teflonband två gånger i en moturs runt sensorn trådar. Sätt oljetryckgivare i det gängade hålet som var kvar när du tagit bort pluggen från sidan av blocket. Skruva den i hålet genom att vrida den i medurs riktning. Dra ordentligt, men inte för hårt. Den Teflonband kombination med de särskilda gängorna på sensorn kommer att förhindra läckage.
3

Anslut den elektriska kabeln som levereras i oljetryckmätaren kit till den nyinstallerade mätare. Kör ledningarna genom motorn brandväggen intill den andra ledningar som passerar genom brandväggen och förlänga den upp till instrumentbrädan där mätaren ska installeras.
4 Lägg mätare oljetryck till instrumentpanelen.

Använd Phillips skruvmejsel, montera mätaren oljetrycket på instrumentbrädan med monteringssats och skruvar som medföljer satsen.
5 Anslut kablarna.

Anslut den elektriska ledningen på slutet av tråden som du körde genom brandväggen till den elektriska anslutningen på baksidan av ditt nyinstallerade mätare. Din mätare är nu i drift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83840.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.